Som det ser ut just nu i livet kan jag inte bara ägna mig åt könsumgänge, god mat och dryck utan som hemmansägare har jag även ett ansvar för mitt lilla söta hus.

Idag välkomnar jag en ny kompis till hushållet

Har idag införskaffat en ny kompis. Alltid varit otroligt fascinerad av namnet och hörde det för första gången någon gång början 90-talet när jag började jobba på en reklambyrå. Tror att de hade varit med om att marknadsföra den lilla gynnaren i tidernas begynnelse.

Hur fasen en så simpel liten gynnare kan göra så mycket nytta ska bli kul att få uppleva. För det gör den uppenbarligen då den funnits på marknaden i så otroligt många år. Så skönt att man kan använda den i princip överallt också. I husvagnen, bilen och i mitt fall källaren. Den är lite småful men ändå söt på något vis. Pratar naturligtvis om torrbollen!

Den får dock hålla sig i källaren för torrbollar kan som bekant sprida lite tråkig stämning…

Objudna gäster

I den där källaren har det också börjat dyka upp objudna gäster som jag hatar! Men som tur är har jag ett helt batteri av härliga bekämpningsmedel och i detta fallet skiter jag fullständigt i miljötänket. Älskar att botanisera i min hylla bland sprayer och pulver.

Nu snackar vi gråsuggor…

De är verkligen skitäckliga och det är med glädje jag konstaterat att min skadedjursspray verkligen funkar. Glädjen när jag får dammsuga upp liken är enorm! Jag njuter och självklart har jag en speciell “äckeldammsugare” som bara används till insekter. Här trängs spindlar i alla dess former (en del har verkligen jättetjocka kroppar och ben), tillsammans med döda gråsuggor och mitt enda bry är att det snart är dags att byta påse…

Min plan och min tro är att insektsspray tillsammans med torrbollen kommer att göra underverk.

Tänk om…

Tänk om det fanns en liten, liten torrboll som man kunde ha i näsborren? För nu har den ljuvliga pollensäsongen börjat få fotfäste i min snok. Har funderat på att stoppa in minitamponger i näsan men förstår att mina kollegor kommer tycka detta är ett mycket märkligt beteende. Inte heller att sitta med fingrarna i näsan känns som ett bra alternativ. Ser kraftiga begränsningar med att utföra mitt arbete då. Så små torrbollar hade gjort susen!

Manslemsgöra

Som hemmansägare måste jag som sagt ägna mig åt lite manslemsgöra också. (Sysslor som män är skapta för och som jag inbillar mig att de tycker är skitroliga att utföra).

Köpt ett jättelass med pellets så nu ska jag vara duktig och sköta sotningen av pannan var femte dag och fylla på så elpatronen inte behöver slå på alltför ofta. (Det är dyrt med el och tydligen toppar vi även den ligan i Europa med högst elpriser. Fan, det går bra för landet mellanmjölk)…

Gick väldigt bra med sotningen idag. Inte svart i hela ansiktet och kläderna klarade sig hyfsat. Insåg också i tid att dammsugaren (en speciell till detta ändamål såklart) inte slöt tätt i locket och täppte till den så fint med en sopsäck. Gäller att pausa mellan varven bara så det inte tar sig i plasten. Blir inte bra då va, har en klantig kompis som… eller hur var det nu?

Efter detta tilltag rafsade jag lite i verktygshyllan och med hammaren i högsta hugg fick jag även upp min lilla snickarröv på vägen. Den är ursöt och han håller på att jobba sig ut genom sprickan i väggen den lilla krabaten.

Den lilla sötröven (snickarn i sprickan) och bilden längst upp i inlägget har en god vän till mig gjort.

Vilka dårar jag tänkte på när de figurerna flyttade hem behöver man inte vara raketforskare för att fatta. Händelselöst är det inte…

Snart mera kul

Imorgon är det julafton på jobbet för då ska en ny maskin börja byggas ihop med rätt strukturer och delar. Klarar mig själv mer och mer med mina maskiner men är långt ifrån färdigutbildad. Min rumskompis och jag är ett bra team (världsbäst faktiskt) och jag får erkänna att det är skönt med jobbarkompisar igen. Många goa skratt, vi gillar struktur, ordning och reda och har gemensamma mål.

Och till helgen blir det äntligen lite umgänge med syrran och svåger, (såklart min lilla darling också). Öl och whiskyfestival i Malmö står på programmet med en liten bokad romprovning på eftermiddagen som extra njutning i världsklass.

Kär, kåt, glad och tacksam. Trött mellan varven men vid otroligt gott mod. Allt ordnar sig och med våld och vaselin, lite jävlar anamma och en fantastisk omgivning av goda vänner så åker vi vidare i livets labyrint.

Nu drar jag ner i källaren och kollar hur det går för min nya kompis. Ha en fortsatt skön kväll.

Kram kram