Jag är rasist, nazist och jag hatar alla. Ja, faktiskt alla. Sedan är jag rädd för katter också (utom för Zimbakatten), och clowner är ju vidrigt. Vet i fan om jag inte är bög också. Ja, det är jag nog för jag älskar män. Fast jag älskar väldigt många kvinnor också så kanske är jag ändå lite lesbisk? Sedan tycker jag det är kul att gå på maskerad och klä ut mig till man (enda gången jag känner att det är legitimt att klia mig i skrevet offentligt), så kanske är jag en transa också?

Fy fabian, vilken häxjakt och total idioti som råder i detta land just nu. Så därför ska jag bjuda på något riktigt härligt…

Trams

Den där känslan i slutet på maj. Det är morgon och du öppnar ytterdörren och inser, ja det är fanimej sol igen. Idag också! Sedan bara föll det på, den ena dagen varmare än den andra. Tror knappt det är sant. Började nästan känna i juni att en molnig dag hade varit lite skönt och kanske en regndroppe?

Nope, solen bara gassade. Svetten rann och vissa dagar nästan lite illamående. Sitta och jobba i underkläderna känns sådär. Men varför inte, jag kunde och jag gjorde så.

Helt okej att duscha tre till fyra gånger om dagen i det kallaste som duschblandaren bjöd på. Pusta, stånka och bara vara…

Blunda

Blunda det gör jag och kommer att göra hela långa vintern. Får tillbaka i precis hela kroppen den där känslan som var precis just då. Snacka om alla känslor på en och samma gång.

Växthuset som jag tvättat och inrett. Min älskade vän som mellan varven när jag roade mig med min högtryckstvätt försedde mig med mat och dryck. Alla goa kvällar och nätter som har spenderats där. Vänner som velat umgås, käkat gott, druckit gott och haft samtal – högt och lågt!

Sitta där i stearinljusens sken och snacka framåt morgonkröken med min underbara gudson på fjorton bast om allt mellan himmel och helvete. Han sveper i sig sanslösa mängder Pepsi Max och jag vin. Käkar chips och delar musik med varandra. Blundar och vet precis hur skönt det kändes.

Min underbara syrra som hade med sig specialglas, ett till mig, ett till syrran och ett till Berry. Världens bästa svåger, punkt slut.

Hennes underbara lockrop från trädgården:

“Kan du inte sluta jobba, jag har tråkigt”. Sedan satt vi där i den enda skugga vi kunde finna, under min järnek som jag hyvlat till ett träd. Fötterna på min brunn i varsin solstol och bara var tillsammans. Okej, hon hade en stödstrumpa på sig men det fick jag ju ta! Åh min älskade sörra!

Känsla

Ögonblicket när jag träffade på en sjöbuse och tillsammans upplevde vi månen som tog av sig pyjamasen för att ikläda sig solens skrud i arla morgonstund. Bada naken, frysa på handduken med sandiga fötter och fnissa åt galenskapen.

Otaliga timmar på vingården som endast tar mig femton minuter att nå med buss. Bortskämd? Ja, för fan.

Sitta där med min väninna J och bygga upp historier om alla besökare. Som sedan övergick till en fasansfull historia. Det här är bland det roligaste jag vet. Någon börjar på en historia och sedan lämnar man över handlingen till nästa person och sedan går det vidare. (Som en pingismatch utan fula shorts och kineser). Den kvällen slutade i ren och skär skräck. Jag kan fortfarande drömma mardrömmar om tandpetare under naglarna. Hur som haver resulterade det i att vi klämde ihop varsin story som vi skickat vidare till en skrivartävling. Underbart kul!

Havet

Sedan har vi havet. Jag fullkomligt älskar det! Förutom det där fruktansvärda momentet när jag ska av och på en båt. Jag är så rädd att det bultar i mina handleder och det är exakt samma skräck som jag upplevde för första gången när jag skulle köra upp för bilkörkortet som artonåring. Sedan infann den sig även den dagen jag körde upp för tung MC och sedermera när jag ska äntra en skuta. (Ta mig ur en båt ska vi inte snacka om). Färjor går bra.

Men när jag väl är på båten, så njuter jag  i fulla drag. Att få se tumlare som leker i havet fyller mitt hjärta med sådan glädje och känslan, den får jag närhelst jag sluter mina ögon. Att det sedan mellan varven går jävligt fort med en båt, oavsett om det är segel eller motor – gör mig ingenting. Glädje, himlastormande glädje!

Hemma

Den där magiska känslan. Det är varmt och du kan inte sova. Men nu när klockan är fyra på morgonen är det så skönt att kunna kliva ut och sätta sig. Ta en cigg och bara lyssna på alla ljuden som naturen bjuder på. Njuta av natten och att temperaturen kanske är nere på 25 grader. Veta att detta är magiskt och kanske kommer du aldrig att få uppleva detta igen. Jag som lever med allsköns insektsjävlar har till och med njutit av detta.

Säkert har ni alla de där underbara stunderna från sommaren. Glöm inte bort att plocka fram dem. Oavsett om du sitter på en buss, i ett kundmöte, står i kassakön på din matvaruaffär (jag älskar Lidl), eller stånkar korv på Biltemas kundtoalett – det går att återskapa känslan!

Nu njuter vi av sensommaren och behandlar varandra med respekt.

Kram kram