Sharing is caring!

Jag är så trött, så trött. Luften har gått ur mig fullständigt efter flytt, mässa och det tuffa tempo som präglat mitt liv de senaste månaderna. Vad gör min hjärna då?

Jo, idag har jag haft djupa funderingar på det här med töntar. Vet dom om att dom är töntiga eller inser dom inte det? Tänker på alla humorprogram där man driver hejdlöst med just töntar. Skrattar tönten åt detta och inser att ja, sån är jag och det står jag för, eller fattar dom absolut ingenting och tycker inte ens sådan humor är roligt? (Tror ju förstås mer på det sistnämnda).

När jag nämnde mina funderingar för C i eftermiddags tittade han verkligen på mig som om jag var en komplett idiot.

– Hur fan kan du som är så trött och sliten lägga energi på sådana funderingar?

Tja, vad svarar man på det? Hjärnan liksom levererar och jag tror det är för att den vill koppla av lite med enklare vardagsfunderingar som inte alls handlar om problemlösningar och annan struktur och planering. Ett sätt för hjärnan att liksom inte kortsluta helt i proppskåpet eller så är det precis det som har hänt.

skamskuddeDet absolut roligaste formen av töntar är de som verkligen tycker att de är häftiga. Som när de öppnar munnen och levererar så vill man liksom bara ha en gigantisk skämskudde tillhands och gömma sig bakom. Finns också töntar som är väldigt nedlåtande mot andra och tror sig stå över den större delen av mänskligheten. Sådana töntar går jag aldrig i klinch med. Nä, det vill till att lägga energin på rätt sorts tönt.

Ett hett tips när man hamnar i ett töntnäste är att hela tiden styra samtalsämnet till något som töntar i regel avskyr. Tex, kiss och bajshumor, sex, mat och dryck. Men här får man passa sig lite för det kan finnas en och annan tönt som snöat in på tex. whiskey och då besitter en enorm kunskap om detta, (eller tror sig besitta en enorm kunskap). Då får man raskt dra på med en fyllehistoria, gärna med lite inslag av lite sex.

Det finns vissa saker en tönt ska undvika.

Cykelhjälm kan vara förödande, fel typ av glasögon – en gammal klassiker, fotriktiga skor, uppdragna byxor där man nästan kan förnimma att armsvetten hamnar i sidofickorna. Fett hår – absolut tabu! Långa naglar på en manlig version av tönt, manschesterbyxor i vinrött eller rostrött, vita tubsockar i sandaler, sist men inte minst – gula tänder.

De goaste töntar är just dom som är just töntar. Som inte försöker vara något annat utan nöjer sig med just sin töntform. En tönt ska absolut inte ses som ett skällsord utan mer en gruppering av en viss typ av karaktär. De elaka töntarna kan mer benämnas som en töntig idiot, för en idiot är ju ett skällsord. Eller kanske inte ändå? Jag gillar ju idioter…

Nä, det är nog risk för att det gått en propp idag. Bäst att varva ner med dagens dubbelavsnitt av ”Hem till gården” på surfplattan och invänta en ny dag med förhoppningsvis lite mer kvalitet på leveranserna från övervåningen.

Jag avslutar med en av mina favoriter som gör mig glad!

 

 

 

 

Sharing is caring!