För mig är det ändå många kvällar i veckan som matlagning är min lunga. Att laga till något gott och gärna något som jag aldrig gjort förut och lägga till lite av det som jag gillar. Ibland går det faktiskt åt helvete men oftast blir det bra och jag lär mig av alla misstag.
Ikväll fick det bli (efter ett tips av min goa nageltjej Fanny), en variant av pizza på blomkålsbotten.
Räcker till 4 personer eller 2. Allt är ju relativt…
Såhär gjorde jag:
Ett stort blomkålshuvud som jag delade och körde i en mixer tills det blev en smulig massa.
2 ägg
1 dl riven ost (nästa gång kommer jag att ta lite mer ost)
2 tsk torkad Oregano
0,5 tsk salt
1 kryddmått peppar
(Nästa gång, gjorde inte det idag, kommer jag att lägga till några matskedar mandelmjöl för att få det fastare).
Rörde ihop allt till en deg och smetade ut på bakplåtspapper på en plåt. (Ja, såklart på en plåt)…

Sedan tjoff in ugnen på 225 grader i ca 10 minuter så det blev lite gyllenbrunt.
Under tiden mixade jag ihop tomatsåsen:
1 burk krossade tomater
4 soltorkade tomater i olja
En näve färska Basilikablad
1 stor vitlöksklyfta
En stor nypa salt och ca 10 vrid med svartpepparkvarnen.
Smetade sedan ut detta på den förgräddade bottnen. På med lite riven Cheddarost (samma ost som jag använde i bottnen) och tunt skivad getost. Strimlad rödlök och sedan täckte jag hela härligheten med skivor av Choritzo.
Tjoff in i ugnen igen i ca 10 minuter. Ut med plåten och på med Ruccola som jag alltid bryter lite med händerna för att få fram den lite peppriga goda smaken. Några grova riv av Parmesanost på toppen.
Ja, det var gott och nästa gång med lite mandelmjöl i blomkålsbottnen så tror jag det blir perfekt!
Självklart lite gott rött vin till detta, vad trodde ni?
Nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på lite goa små blomkålspruttar…
Kram kram
Ser ju jäkligt gott ut 🙂
Det var det också. Bottnen blev lite lös för min smak, därför tror jag lite mandelmjöl kommer att göra susen. Dock inga blomkålspruttar ännu… Synd, alltid kul med lite hallaballoj i brallan.