Sharing is caring!

En liten, pytteliten vårkänsla smög sig över mig på lunchen idag. Fick gå med öppen jacka och ta av mig koftan för det var så varmt! Vet att det kommer bakslag men gud vad skönt det var så länge det varade…

Är man i Jönköping under lunchtid rekommenderar jag varmt att intaga den på det nya kulturhuset Spira. Vilken god mat! Underbart salladsbord med både kalla sallader och varma rotfrukter. 85:- kostar det och har man tur kan det även finnas en liten kaka till kaffet.

Vidare är det väldigt bildande och underhållande att äta där. Det stora flertalet besökare ser otroligt festliga ut och ord som:
– Bibliotikarie
– Akademiker
– Konstnär
– Pensionärsjävlar
– Attention whore
– Retards
…kommer liksom till mig per atomatik.

Idag har vi haft djupa funderingar (miljön blir att man blir väldigt djup och kulturell och genast vill springa hem och sticka lila koftor), över varför alla pensionärstanter inte har någon stjärtskåra? För er som ännu inte observerat detta faktum så ta en titt på tanter i långbyxor. Inte en ända har en stjärtskåra. Alla ser ut som om de lagt en kudde i brallan. En del har en stor kudde och andra en mindre. Faktum kvarstår dock – ingen skåra!

Efter mycket funderande konstaterade en kollega som arbetat med äldre att det helt enkelt handlar om att huden blir slapp därbak. Man drar liksom för gardinen.
Känns inte så jävla kul att veta vad som komma skall…

Men nu njuter vi att de pyttesmå vårkänslorna som dyker upp som små tussilago i dikeskanten och lämnar tankarna på en kommande slappröv åt sidan.

Kram kram

Sharing is caring!