Varför måste folk hålla på och dö hela tiden?

Blev faktiskt lite ledsen idag när jag hörde att Lill-Babs har vandrat vidare. Kände inte henne på något sätt mer än det som jag läst och lyssnat på men hon verkade vara en härlig människa. Såg säsongsavslutningen av Bonusfamiljen igår på SVT Play där hon gör en skön roll tillsammans med bl.a Marianne Mörck. (Vet att det borde heta “gjorde” men det kändes så himla skönt att skriva “gör”).

Sedan glömmer jag aldrig henne i “Så mycket bättre” från 2010 när hon gör sin tolkning av Petters låt “Så klart”. Förövrigt går inte heller Petters tolkning av hennes låt “En tuff brud i lyxförpackning” av för hackor den heller. Ja, hela den säsongen var faktiskt skitbra.

Det var den första av säsongen “Så mycket bättre” och även Lasse Berghagen, Thomas Di Leva, September, Plura och Christer Sandelin medverkade. Den säsongen vann också Kristallen 2011 i kategorin “Bästa underhållningsprogram”. (Tänk vad jag kan ändå)…

Tankar

Inte utan att mina tankar går till hennes familj idag och jag hoppas verkligen att media håller sig i schack och inte drar igång någon jävla media cirkus. Vill tro att hon var för folkkär för att de ska våga. Att familjen får vara ifred och sörja i lugn och ro.

När någon dör nu för tiden hoppas jag alltid att de efterlevande har någon som de kan luta sig emot. Kan bara tänka mig själv hur vidrigt det hade varit att stå utan min älskade syster i höstas när mamma ställde skorna. Det uttrycket har jag fått lära mig i helgen “att ställa skorna”. Kanske är det ett skånskt talesätt? Men ett rätt fint uttryck på något sätt. “Kastat in handduken”, “Tagit på sig träfracken”, “Stämplat ut” och icke att förglömma “Kilat vidare” är annars det jag brukar svänga mig med.

Naturligt

Döden är en naturlig del av livet säger många och ja, så är det kanske. Ingen slipper undan och på något sätt kanske smärtan är lättare att bära om personen har fått leva länge och haft ett rikt liv. Fått vara lycklig på det stora hela.

Tror stenhårt på att ett gott skratt förlänger livet men herregud vad man har fått smaka på hur bräckligt livet är. Jag är uppriktigt sagt skittrött på döden just nu och även om den inte snott någon riktigt närstående på några månader så har den ändå visat sitt fula tryne och gjort mig skiträdd igen. Och jag är inte dummare än så att jag fattar att ju äldre jag blir desto fler runt omkring kommer att “ställa skorna”.

Kom inte här och kom

Nä, just det. Här ska vi fan inte ta ut något i förskott och nu har jag bestämt att den där liemannen får allt ta sig en paus. Han får chilla och skaffa sig en annan hobby helt enkelt. Schack är faktiskt riktigt roligt. Inte så spännande som med frimärken i tvärdrag men lite lugnare än kast med liten dvärg.

Så, nu har jag varit sorgesam en stund och det är okej att vara det mellan varven.

Får avsluta detta inlägg denna dag som idag med Petters underbara tolkning av Lill-Babs “En tuff brud i lyxförpackning” för det är nog allt så jag upplevt henne. En tuff brud i lyxförpackning tillsammans med ett stort varmt hjärta.

Kram kram