Dra mig baklänges så gott…

Fick en påse jätteräkor av min goa granne för ett tag sedan som fallit i glömska. (I frysen tack och lov). Som genom en händelse idag kom de till mig och det blev en liten enkel anrättning.

Fint hackad vitlök och chili fick gå ner i wokpannan tillsammans med bra temperatur på olivoljan. Väl tinade och avtorkade räkor gled sedan ner på ganska hög värme. Inte för länge för bränd vitlök är inte gott. En doft av nymald svartpeppar, salt och en tesked Sambal Oelek. Några halverade babyplommontomater. Poff på med en skvätt vaniljvodka. Till det Basmatiris som i slutet fick trivas med lite torkade russin. Ja, det smakade gott. En vanlig sketen tisdag. (Okej, såklart har jag råkat göra chiliklassikern och haft en eldsvåda som heter duga i ena näsborrens mynning).

Summera några bra dagar

Precis så är det faktiskt. Efter två härliga dagar i Ullared med syrror och bästis åkte jag inte hem. Gjorde en extra utflykt och struntade fullständigt i min impulskontroll, utan drog vidare söderut och bara gjorde en fullständig “rock´n roll vända” à la tjockatantenistan. Det var på tiden om jag får säga det själv och det får jag ju!

Sedan är det faktiskt inte alltid så kul att komma hem till ett tomt hus även om jag älskar mitt hus. Visst hade jag gärna kommit hem till en god middag och ett gott glas vin på fredagskvällen men så ser inte mitt liv ut just nu. Men så tacksam ändå för alla underbara människor som finns i mitt liv.

Me and my selfies

Allas vår egen Morgan! Så himla mysig och trevlig. Jag älskar långa välväxta män men Morgan tände inte riktigt gnistan i mig men vi hade ett härligt samtal om livet och den här grabben har faktiskt huvudet på skaft. Hela huvudet.

Ola-Conny, den lilla busen. Han har nog fått ligga mycket tack vare sin kändisstatus, den lilla filuren. Mycket trevlig och en kort stund tyckte jag allt han var en liten guds gåva till kvinnan. Men mina fina medresenärer tog snabbt ner mig på jorden när de klättrat ner från hyllorna i bakgrunden och fått bort alla skämskuddar.

Nu ska skumpan öppnas för här ska det firas! Min älskade syrra är friskförklarad och vi andra tror att vi är det också. Hyfsat iallafall. Skönt att vi äntligen har fått ordning på småsyrrorna jag och bästisen. Hade varit tråkigt att behöva låsa in dem i soprummet – igen. (Typ 40 år sedan och kraftigt preskriberat).

Hej och hå

Tro´t eller inte men alla vill inte vara med på bild tillsammans med mig. Då är jag inte sämre än att jag fixar till det på egen hand.

Lördagen blev en trevlig utflykt och jag dansade mig öm i höfterna. Skönt. Glömde äta men det gjorde kanske inte så mycket på denne kroppen. Dricka glömde jag däremot inte.

Kan vara två små kvarglömda droppar av Gajol Granatäpple på hakan som utav en händelse missat munnen. Underbara nya bekantskapen John som lät mig träffa sin goa make och även bjöd mig på en gudomlig Strawberry Daiquiri innan han på bästa gentlemannamanér följde mig till hotellet för natten.

Ja, stilla er. Han hade som sagt vad en man.

En trött men nöjd kvinna landade så i soffan efter en apkul helg. Nu har jag fyllt på mina batterier och vandrat genom trötthet, djupa tankar, euforisk glädje, tacksamhet och fortsätter nu med stormsteg mot påsken. Satan vad ägg det ska ätas!

The Troublemakers ska ha årsmöte

Glad Påsk på er och kom ihåg att löken gör inte hela påskliljan.

Kram kram