Sharing is caring!

ettan
Nähä, inte heller denna julen kom jag iväg till Jamaica.

Men såvitt jag vet så kommer ön att finnas kvar ett tag till, så jag hänger inte läppar.

Det kom lite oväntade saker emellan om man säger så, ”a woman got to do what a woman can do”.

Jamaica

Försöker vända det till något positivt. Jag slipper stå upp utanför toaletterna på flygplanet för att få lite läsljus i ca 9 timmar, för att det inte går att sitta i ett flygplanssäte så många timmar. Hela arslet sover men ryggslutet gör sig påmint exakt hela flygningen.

Jag slipper reta mig på passageraren i stolen framför som skiter fullkomligt i att fälla upp sitt säte även om jag ber snällt, och det ber jag endast om vid måltiderna som serveras. (Missar inte en endaste måltid). Lite jobbigt att gräva upp maten ur lådan som sitter parkerad under brösten.

Inte heller saknar jag att sitta bredvid en svettig tysk som inte snackar ett ord engelska utan skriker ut på tyska till sina kompisar (som jag ibland har undrat, sitter de överhuvudtaget på samma flight)? Alltid går mina tankar till Adolf (F)itler) och ett gigantiskt kalas som jag bara råkade hamna i. DET slipper jag!

 

Men jag saknar

Det jag kan sakna lite är den där jakten några dygn innan när man ständigt är uppkopplad för att hitta just den kortaste och billigaste resvägen på flyg.nu

När man halvslumrar sig igenom nätterna och springer och kissar, röker (näe, det gör ju inte jag)… och bara måste slänga en flukt och se vad som hänt både med pris och restid.

Lite tävling med Jamaica-H som också kollar hela tiden – vem ska göra klippet?

Flyg.nu är en jämförelsesajt precis som många andra men jag upplever att sökningen går snabbare. Det är viktigt när man sitter där med fladdrande mage och vet hur mycket pengar man har i sin budget och kommer den att sprängas eller inte?

fish

banan

jam

Vi reser på andra sätt

Vi reser på andra sätt även denna julen. Jag har gjort en helvetes resa under många år som kulminerade för några veckor sedan i ett dödsfall som var självvalt. Jag respekterar det valet och den som har ett uns av intelligens innanför pannbenet kan själv räkna ut att det inte kom plötsligt på. Såklart har jag mörkat… Vem vill hänga ut sin partner, fullt ut? Den kan ju ställa sig upp i givakt och räcka upp handen.

Den resa som var planerad kommer att genomföras. Med mina barn, mina älskade vänner M och H med sina barn och en härlig väninna som nyligen också bestämt sig för Skåne. Vi kommer att fara rakt ut i potatisåkern och fira en underbar julafton på Tunneberga Gästgifvaregård. Sedan kommer det att trängas och stånkas, ätas, plundras kylskåp, retas och bli stopp i toaletten. (Måste sluta upp att köpa dubbelkräpp av bästa kvalitet).

Och C som inte längre finns bland oss och nu mår väl, kommer såklart även han att njuta.

Det blir jul och det blir resor

Såklart det blir. Respektera era medmänniskor, även om det så är blodsband. Man kan väl få göra som man vill i jul?

Bara för att man är släkt innebär ju inte att man fullkomligt kliver över allt för att vara med just sin familj av blodsband? För att ”någon” har sagt så – det måste man göra! Är det inte härligt att kunna finna glädje i människor runt omkring? Och det ena behöver inte utesluta det andra. Har verkligen lärt mig att blodsband finns men att låta detta gå ut över livet i övrigt – att man måste göra si eller så, det går fetbort.

Kärlek och ärlighet finns även långt bortom blodsband.

Jag kan fira jul med min sörra skitmånga dagar om året om vi vill. Hon har ett jobb som innebär att hon väldigt sällan är ledig på just julafton. Hänger jag läppar för det? Nope. Vi ses när vi kan, vill och prioriterar. Ställer vi krav på varandra just vid jul? Näe, vi ställer som vanligt samma krav på varandra. Kan du, kan jag och hur ser det ut med ungarna och morsan? Vad gör vi? Absolut allt och ingenting.

sorra

Min sörra, så det så.

 Alla resor räknas.

De små och de långa vi gör i livet. Förståelse gör att förlåtelse kommer och glöm aldrig bort dig själv. Den viktigaste resan gör vi hos oss själva, hur ska vi annars kunna dela med oss?

God Jul alla härliga läsare av min blogg. GÖM aldrig tankar, känslor och kärlek. Våga vara rädda, arga, besvikna och in i helvete kärleksfulla, men kom ihåg – utan dig själv är du ingenting.

Kram Kram

bara

Sharing is caring!