Vet inte men på något sätt verkar det som om stora delar av Sveriges befolkning verkar vara självplågare.

Varför utsätter man sig för Melodifestivalen om man nu tycker att det är ett sådant uselt arrangemang? Men det är klart, vad förfärligt att behöva hitta på något på egen hand en lördagskväll. Inte kunna sitta där i soffan och låta andra stå för underhållningen. Finns det ingen som helst egen drivkraft hos den stora massan?

Klatschar man på en stor klick superlim i soffan, parkerar sin röv där och lägger TV-dosan i ett annat rum? För varför inte byta kanal eller hitta på något annat?

Om alla sjunger så sopigt och allt är så skit, varför sitter man kvar och glor? För att man älskar att gnälla? Ja, kanske behöver många något att reta upp sig på.

Nej, stäng av TV:n och skriv en egen låt för fan och skicka in till nästa års Melodifestival. Och sluta för fan att kalla det för”Mello”. Det är så tramsigt att jag får finnar i arslet.

Det heter Melodifestivalen och i nutidens Sverige finns det möjlighet att göra annat en lördagskväll än att sitta och reta upp sig på människor som faktiskt gör något av sina liv.

Vill man ha något att reta sig på föreslår jag att man tar sig en timme och skriver upp allt skit man gjort i sitt liv och som man ångrar djupt. Sådant som man länge förträngt och gömt undan i sin mörkaste skrymslen och vrår.

Ta fram och bearbeta det en lördagskväll och bli lite ödmjuk.

Eller ägna dig en timme åt att förgylla tillvaron för någon som behöver det. Varför kasta bort dyrbar tid av ett alldeles för kort liv med att sitta och reta sig på Melodifestivalen?

Åsikter ska man ha, det är bra. Men ibland tycker jag det går överstyr. Ibland finns det ingen hejd på hur man får döma andra människor. Skitsamma om de är kändisar eller inte. Någonstans finns det något som heter respekt.

När vi sedan lever i en tid när vi kan välja vad vi vill eller inte så har folk mage att sitta i sina vardagsrum och glo på något som gör dem förbannade? Jag fattar ingenting måste jag säga. Till råga på allt går det under genren “nöje”. Alltså inget samhällspolitiskt som kan och ska väcka debatt.

Nej, klipp er för helvete och skaffa ett jobb!

Nä, själv tittar jag inte på Melodifestivalen. Varför gör jag inte det då? Jo, för att jag skäms så in i bomben över hela grejen. Det är så genuint töntigt och oavsett vilken låt Sean Banan deltar med så är han min idol. Kan i brist på annat kolla finalen och det är fullt tillräckligt för mig.

Jag häftar hellre fast mig med häftklammer på badrumsväggen, limmar fast brösten på låren eller varför inte försöka peta näsan med en dessertsked?

Jaha, nu fick jag lufta min åsikt och det var gott må jag säga. Nu ska jag lyssna på lite god musik som jag gillar och njuta av att kunna välja aktiviteter som jag mår bra av. Delar gärna med mig och den som inte gillar mina val kan ju alltid välja att stänga av.

Kram kram och ni som har dissat “Mello” var inte ledsna över mitt inlägg. Vi alla är ju bara människor och vi gör så gott vi kan!