Sharing is caring!

Okej, jag erkänner. Börjar kännas lite panikartat och väldigt smärtsamt. Behövde dra på en brasa när jag kom hem igår kväll och inte ens hunden vill gå ut och gå. Då är det illa!

För att inte hamna i deppträsket så tänker jag fanimej vända den där förbannande midsommaraftonen till något positivt!

Always look at the bright side of life

c

På en regnig och kall midsommarafton försvinner liksom en del annars vanligt förekommande problem hos många människor.

– Kan jag ha klackar på sandalerna? Kommer vi att vara på gräs, grus eller asfalt?
Skitsamma. Det är gummistövlar som gäller.

– Sommarklänning?
Nä för fan. Du kan köra joggingkostymen rakt av så är du färdigklädd till midsommardagens bakfylla och soffhäng. Det är nämligen regnkappa eller regnställ som gäller.

gänget

– Får gästernas medhavda öl plats i kylen?
Behöver inte förvaras i kylen, det är nämligen lika kallt ute. Köp hem en lastpall med öl, det håller finfin temperatur på garageuppfarten hela dagen och kvällen.

– Vad ska jag göra med håret? Plattång?
Nä, ingen idé för det blir ändå vått och krulligt i vätan.

– Är det folkdräkt som gäller i år?
Nix, min får stanna inomhus i år. När vadmalen i mammeluckerna blir fuktiga börjar det klia och den blir tung att bära. Likadant med C:s knätofsar. Tog mig en evighet att ”tufta” till så de får absolut inte bli fuktiga.

dalkulla

– Blir det dans runt midsommarstången?
Inget hoppande och skuttande efter små grodor och rövar som raskar över isen. På en blöt hal gräsmatta är det livsfarligt i vår ålder. Bryta lårbenshalsen är inget vidare.

dans

– Är det någon idé att sminka sig?
Nja, använd isåfall vattenfast mascara eller gå naturell så slipper du den där jobbiga avsminkningen framåt morgonkvisten när det är dags att lägga ett gäng blöta kladdiga blomster under kudden.

Det kan du förresten också skita i. Bluff är det och inget annat. Ta ett par extra supar istället och se, snart kommer hela stället vimla av prinsar.

prins

Det är myggfritt. Disken kan du låta stå ute, den sköter sig själv. Du behöver inte vattna dina grödor, alltså frigörs tid till annat. Fritt fram för alla karlar att kissa i trädgården, det regnar ändå bort. Tvinga även de kvinnliga deltagarna att urinera utomhus så sparar du in på toalettpapper.

nakna

Det verkar som någon har vänt sverige upp och ner för  tydligen är det vackert väder i norrland. Då får vi vara storsinta och glädjas över deras härliga torra varma midsommar istället. Samtidigt ska vi självklart glädjas över vår blöta kalla midsommar också. Vi kan som sagt inte påverka vädret men vi kan påverka vår inställning till vädret.

Så med andra ord – i goda vänners lag, underställ och regnkläder, god mat och dryck. Då kan det bara bli helrätt!

dryck

Avslutningsvis…

Började jag min morgon med det obligatoriska kaffet på altanen (under tak såklart). Då är det några huliganfåglar som för ett jävla liv. Aldrig hört en sådan fågel förut och tänkte att nu har det skett en drunkningsolycka i mitt nya fågelbad. När C kommer ut med sitt kaffe i ösregnet frågar jag honom om han vet vad det är för fågel, svarar han;

– Det är en engelsk fågel, en nederbird…

Så då var nivån satt för denna dagen! Så upp med humöret och njut av några dagars ledighet.

Kram kram♥

 

 

 

Sharing is caring!