musNu är det minsann ingen hejd på eländet.

Först slog hösten till med besked. Kallt, blåsigt och detta förbannade regnande. Sedan en förkylning med lite svinkoppor som grädde på moset. Penicillin och medföljande fladderdreta.

Sedan kom det jävligaste av allt.

MÖSS!!! När jag öppnar sopskåpet i köket så springer det en liten brun jävel där. Men så högt som jag skrek så dog den nog av hjärtinfarkt. Jag vet inte, för det skåpet är nu förseglat och inte öppnat på många timmar. Inte för att jag tänkt göra konstgjord andning på musen men det är ju bara så himla äckligt!

Hela huset känns nu som en mushärd och jag lyssnar hela tiden efter krafsande ljud. Inatt har jag legat och funderat på om möss är rädda för hundar eller inte, och om den isåfall skulle våga sig upp på övervåningen och springa runt i min säng, fast hunden ligger på golvet bredvid.

Imorse när jag kokade kaffe gick pulsen upp igen. Hörde lite småpipande och naturligtvis var min tanke att nu har den bruna jävlen lagt en massa musungar i skåpet som ligger och piper efter sin mamma som avlidit i en hjärtinfarkt. Innan jag insåg att det var fåglarna ute så hade min andning haft sändningsuppehåll i minst en kvart.

Jag har förbannat mitt gamla hus som även innehåller stora spindlar. Snyftande nästan saknat en lägenhet och till och med den heldesperata tanken på att införskaffa en katt har cirkulerat i denna vettförskrämda hjärna.

Nu längtar jag till C kommer ikväll. Då ska han få rigga musfällor precis överallt. Vem jag ska lura att kolla och vittja fällorna när C inte är på plats får bli en senare fråga.

Förra vintern när sotaren kom på besök möttes han av en hysterisk kvinna i sina bästa lår som undrade så snart hon slängt upp ytterdörren: – Är du rädd för möss?

Sedan hängde jag honom i hasorna med en tom systemkasse och en rulle hushållspapper så han säkert inte skulle glömma dagens viktigaste uppdrag.

Usch ja, detta var en förbaskat jobbig start på denna veckan. Äckliga möss, ni har en hel skog att vara i med massor av gott i gott gott som ni kan käka. Ge er iväg från mitt hus. Här finns bara plats för en mus – så det så!

mus1