LivetTänkte summera ett par dagar i mitt liv lite enkelt och käckt.

Fredag

Kom ner till mitt Höganäs i fredags med vetskapen att nu ska jag vara här och jobba några dagar i lugn och ro. Skön känsla så snart det är konstaterat att musfällorna fortfarande gapar tomma.

Som vanligt första kvällen jag landar här vill jag ner till mitt älskade Glöd och bara få sitta där på en barstol och andas. Käkade en nyhet på menyn, “plocktallrik” med lite smaskiga charkuterier från Heberleins i Förslöv. En lantpaté med Cumberlandsås, lite kryddstark korv och annat smått och gott.

Min älskade skånska Woolpack pub

Min älskade skånska Woolpack pub

Avslutning på Garage med lite fart och fläkt och trevliga skåningar. Återigen måste jag säga att fy fasen så väl mottagna vi har blivit på denna orten. Vi känner oss alltid välkomna eller så är det vi som inte fattar bättre! Men se det skiter jag i, huvudsaken är att vi är nöjda och glada.

Garage

Stormen Simone hade varit skonsam i vår trädgård. Våra omtänksamma grannar hade skrapat ihop lite löst och ställt undan så gott det gick. Annars ligger det rejäla träd välta lite här och där.

En död säl på stranden hittade vi också. Men den var utan huvud så det var inte mycket att släpa hem och stoppa upp. Skulle annars tänkt mig en liten kut i soffhörnet, om inte annat hade det varit väldigt sälsynt.

Måndag

Måndag kväll, dags att dra till Väla centrum och införskaffa lite snygga kläder till nästa veckas mässa. Ja vad gör jag då? Köper ett par skinnbyxor/plastbyxor i något slags stretchigt gummimaterial som med all säkerhet kommer att försluta en hel dags fisar utan problem.

Nu kommer detta inte att vara ett problem eftersom jag gjorde som vanligt, köpte ett par för små byxor som jag tror mig kunna banta mig i. Hur fan tänkte jag där? Skulle jag liksom som genom ett under tappa några kilo på en vecka? Med indianer i vassen i antågande (för ev. retards=mens), och med den en härlig svullnad. Tänkte i min enfald att jag kunde övningsgå i dem lite i veckan men det har jag ju naturligtvis inte gjort. Men det är klart, har ju några dagar till på mig.

På mässan sitter man ju inte ned och då tänkte jag att stå i dem utan att de spricker måste ju gå. Förra mässan hade jag slimnylonstrumpor som var så tajta så när det var dags för toalettbesök slog mig tanken att jag kanske kunde kissa igenom dom och självtorka en stund. (Detta har hänt så jag vet att det funkar).

Resterande dagar

Sedan har dagarna trillat på och det är lite trist att det mörknar så snabbt. Att gå och lägga sig redan klockan åtta är väl inte det optimala men rätt skönt ibland. Har haft lite svårt att koppla av och njuta. Nästa vecka när det är full rulle kommer jag att ångra att jag inte njöt mer utav de tysta, mörka, lugna kvällarna. Men är man inte i den känslan så är man inte.

ModestyNär man inte ens kan koncentrera sig tillräckligt för att läsa Agent X9 (årets jultidningsinköp), då är det illa. Tror ju att jag är Modesty Blaise mellan varven och förmodligen är det min lite skeva verklighetsuppfattning som gjorde att ovanstående skinn/plastabyxor hamnade i min ägo.

Idag

Idag känns det dock lite bättre. Möte angående ett nytt roligt projekt att sätta tänderna i och imorgon får jag åka hem till min C igen.

Har också tagit ett moget beslut och det är att jag nu ska sälja min Harley Davidson. Är någon intresserad så lägg ett meddelande till mig så hör jag av mig. Den är nybesiktigad och klar för avhämtning bums.

MC

Ett vuxet och moget beslut så nu kan jag bara lafsa runt resten av veckan och bete mig som vanligt.

Har ju faktiskt även storstädat hela köket, torkat ur skåpen och gjort fint. Putsat kakel och rengjort ugnen. Det är vuxenpoäng!

Den håriga prylen ser till att även damsugaren får jobba. Hur mycket kan en hund fälla? Nu ser hon ut som en halvskalad råtta men fortfarande mest lik en haj. Hon gillar iallafall att vara med mig i tystnaden och på våra morgonpromenader har vi avhandlat det mesta från kattjakter och kaninungar till mer världsliga problem. Var man ska slänga bajspåsen för att slippa lägga en ljummen påse med bajs i fickan, med STOR risk att glömma den där.

Ja, detta var ett par spännande dagar i mitt liv och nu börjar det bli lite Dalai Lama varning här så jag tror det är dags att ta sig tillbaka till civilisationen.

Ha en fortsatt underbar vecka och kom ihåg, snart är det jul igen!

Kram kram

images (38)