vännerJag har en vän. Lyckligt lottad som jag är så har jag faktiskt flera vänner. Inte hundratals men många och väldigt många som jag litar blint på. Det är en skön känsla.

Just idag går mina tankar och min kärlek till en av mina vänner som verkligen fått slåss för sitt liv. En före detta man som smetar sig fast likt en snorkråka på pekfingret och måste lida av någon slags besatthet.

Trots att han har skinnat henne på rubbet så har han iallafall inte lyckats med en sak – att ta livet av henne.

Några gånger i livet har även jag känt hur man är så jävla sänkt så man faktiskt skiter i om man skulle få en takpanna i huvudet och bara smälla av rakt upp och ner. Den där känslan när man står i skiten upp till knäna och trodde man bara skulle klara sig till anklarna. När man till slut bara skrattar åt eländet och inser att såhär ser det ut just nu. Det är då det händer.

Den där styrkan som kommer från ens innersta rum. Hur den väller fram genom kroppen som het lava. När man kallt konstaterar för sig själv…

Det är färdigpissat på mig

Där är hon just nu. Inte ens rädd för att dö.

Bring it on!

Bring it on!

Kom på ett bra namn på henne idag – motgångarnas drottning. För hon gör en sann Torsten Flink – hon reser sig igen, igen och åter igen.

En sak som alltid förundrat mig och förmodligen alltid kommer att förundra mig är hur människor glömmer bort sina egna liv. Lägger istället hela sin energi på att jävlas, reta sig och ställa till trubbel för andra. Ljuga, stjäla och bete sig allmänt omoraliskt. Har man ett så tråkigt liv så man måste krydda upp det med att ställa till ett helvete för andra? Sorgligt.

Även om jag inte älskar alla människor som florerar runt omkring mig så anser jag min tid för dyrbar för att ödsla en massa energi på att ställa till elände för dem. De får passera i periferin och jag noterar det men så länge de lämnar mig ifred så får det vara bra med det. Jag har ju det så mycket roligare med människor jag gillar. Har jag det tråkigt mellan varven så petar jag hellre näsan i min ensamhet än hittar på en massa skit mot människor som jag ändå inte vill ha med att göra.

Men det är klart, jag lider tydligen inte av en sjuk besatthet – tack och lov.

Ja, det finns många konstiga saker i vår herres hage (inte bara i min näsa). Skön känsla att ha kommit så långt i livet att man känner att båda fötterna står stadigt i myllan. Jag är aldrig ensam och när det gäller, som nu i min väns fall så blir jag stark som en bäver. Den som kränker de som står mig närmast kränker även mig. Och den styrkan som fullkomligt väller fram i mig som spenaten rinner nerför Karl-Alfreds strupe – den är skön.

karl alfred

För jag vet att den dagen jag behöver styrka av mina vänner så finns de där för mig. Något man aldrig får glömma är att man måste våga blotta sig. Ingen kan läsa tankar och ingen kan förstå hur du egentligen mår. Våga öppna upp och visa dig sårbar och känn glädjen och styrkan av att det finns vänner där för dig!

vän

Styrkekramar till alla som behöver. Lita på en vän, öppna upp och låt för fan ingen pissa på dig!

Kram kram