Sharing is caring!

Idag vill jag hylla den underbara delen av mänskligheten som har kraften och orken att granska vad som försiggår i maktens korridorer. Det som sedermera blir vår sanning och vardag. Sociala medier är inte bara av ondo även om kommentarsfälten ibland är så råa och dumma att jag ofta undrar om det finns människor i vårt samhälle som faktiskt tänker med arslet. För de verkar vara ena riktiga rövhål.

Stefan Löfven?

Regeringen basunerade ut – vi slopar karensdagen!

Stefan Löfven? En arbetargosse som inte fattade att det var okej att vara just det. En arbetargosse.

 

Kiss my ”blekfeta” ass!

Nu är inte jag drabbad men många är det. En slopad karensdag innebar i verkligheten ett fast belopp lika för alla, som utbetalas som en slags ”gåva” från allsmäktige anfadern himself.

Efter skatt 449:-. Visst, bättre än inget men någon slopad karensdag handlar det definitivt inte om. Återigen går mina tankar till alla människor som arbetar inom sjukvård och övriga näringar i vårt samhälle som måste snurra på även om vi drabbas av en epidemi. Här kom ett skepp lastat med tomma löften, igen.

Nu tömmer den allsmäktige anfadern pengapungen och likt en riddare undsätter sitt folk med svenska flaggan på kavajslaget, herregud, har han blivit Sverigedemokrat såhär i pestens tid? Här delas det minsann ut penningar till företag som är i kris och fullständigt kollapsar. Inte en enda av mina bekantskaper som är utsatta entreprenörer har fått någon som helst hjälp. Fast, de kanske ljuger? Sytt in alla pengar i madrassen och myser för sig själva och käkar oxfilé till lunch varje dag. Tycker minsann en del av dem ser lite småfeta ut…

Och hur ska det nu gå för lille Ibrahim 12 vårar som flytt genom hela Nordafrika och stretat sig upp genom Europa till det förlorade landet i norr för att bli hjärnkirurg? Fatima med sex barn, analfabet från Somalia som så gärna ville bli hårfrisörska och allt. Uch ja…hoppas verkligen de får hjälp att uppfylla sina drömmar. (OBS! Ironi för ev. retards).

Snacket om att såssarna är populärare än någonsin är jag övertygad om är rent jävla nonsens. Vi har en statlig media som sitter i knät på regeringen, eller om det är tvärtom? Sedan har vi fri oberoende media som törs, orkar och vågar granska. Heja dem alla! Fortsätt vara modiga och låt oss förminska den dumhet som råder. Kalla saker för dess rätta ting – är det en flicka som har en knallgul klänning på sig, så är det. Det är inte en hen i ett färgglatt plagg. Eller får man använda ordet färgglatt nu för tiden?

Till råga på allt är våren här! Eftersom jag är pollenallergiker så tycker jag faktiskt att man ska förbjuda våren. Det där med allas lika värde vill jag åberopa nu. Jag som snorar och hostar blir nu sedd som en vandrade infektionshärd – jag har pesten. Är det nu jag ska känna mig kränkt?

Känner mig mest knubbig när mer av kroppen ska exponeras. Skurgummiknäna ska luftas i solens strålar och gäddhänget härja fritt i små söta kortärmade toppar. Jo, tjena…Ställ in hela sommaren vet ja.

Neeej…

Jag njuter (inte av min pollenallergi) men av att den här epidemin har fått så många människor att vakna. Det simmar inte små söta delfiner i Venedigs kanaler för att italienarna (ursäkta, venetianarna), har suttit i karantän under flera månader. Det dyker inte heller upp små änglalika keruber liggandes nakna på fluffiga moln för att flygtrafiken har minskat.

Håll nu kvar den här känslan länge alla ni som sliter på er egen hjärna. Jag säger nej tack till hjärntvätt och fortsätter ta lärdom av det vi går igenom nu. Kommer fortsätta vara kritisk när det gäller allt vi matas med från de styrande och alla dess förgreningar i samhället. Var vaken och våga ifrågasätt om det så bara är på din arbetsplats. Man är inte dum i huvudet för att man ifrågasätter. Snarare tvärtom.

All den hjälpsamhet och omtanke om varandra som faktiskt spirar. Håll kvar vid det och visst fasen mår vi alla bättre av att lugna ner oss lite och reflektera över vår tillvaro? Ta hand om er alla underbara människor (rövhålen gör som vanligt).

Kram kram

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring!