Fortfarande efter alla dessa år så är känslan helt underbar när jag får öppna min ytterdörr och kliva in i mitt lilla hus. Ett lugn och en frid som genomsyrar precis hela kroppen.

Upp med tuppen

Ja, upp med tuppen är faktiskt helt rätt ordval då grannen faktiskt har tuppar. Men de är nog lite speciella för de väcker mig aldrig och när de gal så får jag en känsla av att någon har kapat kulorna på dem. (De gal väldigt tyst nämligen och jag vet inte ens om tuppar har kulor. Ska googla på det någon dag när jag spelat färdigt på min mungiga med tårna).

Fulla farten

Full fart upp mot Småland och hämta mammas nyckel hos min älskade syrra i Gnosjö. Där fick jag en god kopp kaffe och lite allmänt surr och fniss. Iväg till Värnamo och snabbt som fan in i biltvätten då vinterdäcken skulle på framåt kvällen. Vill alltid bespara däckbytar-killarna en skitig bil. (Totalt i onödan skulle det visa sig).

Upp i mammas lägenhet och invänta Erikshjälpen som skulle hämta de sista möblerna och tavlor till förbannelse. Då det är en kristen organisation så blev det precis som vanligt.

Säger till mig själv; -Nu får du inte svära.

Vad händer? Jo då, svordomarna formligen sprutar ur truten.

Men jag bubbade på och bar även jag så svetten rann, så jag hoppas att de hade överseende med min glappande käft.

Gick sedan runt i de tomma rummen, lipade och sa hej då och tack för denna tiden, i denna lägenheten lilla mamsen.

Vi kör vidare

Sedan rakt ut i spenaten för att lämna nyckel till städaren som ska köra slutstädningen. För att slippa sova kvar och stå i givakt tidigt i morgon bitti så kändes det som en god ide att lämna nyckel redan idag. På en lerig väg och fast jag körde med ett ägg under gaspedalen så blev bilen härligt stripad av lera igen. Snacka om ogjort arbete i biltvätten, fast jag gillar ju att sitta i biltvätten. Tycker det är skitspännande när borstarna far fram. Nästan som en skräckfilm.

Sedan banken och betala räkningar som inkommit till dödsboet. Bara namnet är ju fruktansvärt och det känns fortfarande overkligt.

Mat och bak

Efter det en sen lunch med min goda vän och sedan var det så dags för däckbyte. Världens gulligaste människa som klämde in mig som sista kund fast det egentligen redan var fullt. Klart som fasen att jag aldrig kommer att byta mina däck någon annanstans efter alla dessa år med toppservice!

Då jag varit skitnödig sedan i morse så var det med glädje jag parkerade mitt fryntliga arsle på deras kundtoalett. Och så härligt att inse innan den stora bataljen drog igång att skärpet från rocken så fint landat i dasset…

Pust och stön

Sedan den där helt euforiska känslan när bilen äntligen har fronten mot mitt älskade Höganäs. Och veta att jag inte längre behöver ligga här och köra vecka in och vecka ut. Obeskrivlig lycka…

Hem och kolla dagens skörd av mejl. Fått svar från husläkaren. Hade skrivit i mina vårdkontakter att jag ville ha ett recept på insomningstabletter. Ja, inte för att jag skulle somna in för alltid men ibland kan det behövas för att komma till ro när det är lite stökigt runt omkring.

Men se det gick inte. Fått ett meddelande att jag ska kontakta en vårdcentral nära mig som har sömnskola. Men vad fan, jag går ju redan i simskola! Ärligt talat så börjar jag bli lite skoltrött!

Ja, detta var en onsdag i just mitt liv. Imorgon är det torsdag och det har hållit mig uppe hela denna dagen som idag.  För imorgon är det…

Fläskemys

Bortbjuden och ska bli bortskämd med fläskestek och samtliga tillbehör. Har också hört något om drinkar såsom “sex on the beach”. Tur att jag tog baddaren i somras så jag inte drunknar.

Och jag längtar efter en speciell tigrerad boxer som gärna kryper upp bakom mig i kökssoffan och snuttar lite på örsnibben. Okej, herr Nilsson är inte heller så dum.

Det är minsann tur att den ena onsdagen inte är den andra lik. (Oj, lite galgumor smög sig visst in).

Kram kram