Är tillbaka i storformen (ställer mig inte på vågen),  efter ett par härliga veckor tillsammans med min ständiga följeslagare “inombords stress”, förtvivlan, glädje, lycka och fantastiska stunder blandade med stor sorg och enorm tacksamhet.

Kör på lite lätt…

Det sociala flödet

Tänk om det mediala sociala flödet hade fyllts av information om allt det polisen och vårt rättssystem faktiskt lyckas med dagligen. Serverat oss och verkligen visat att i Sverige följer vi de lagar och regler som är uppsatta. Det blir livstidsstraff och ja, vi har faktiskt det i Sverige. Men vi varken hänger och halshugger människor längre. Kännbara straff för våldsverkare oavsett härkomst. För nu är det väl ändå dags för elefanten i rummet att kliva ut? I alla “no go zoner” vi har i Sverige, hur många heter Per?

Tänk om vår dagliga media som vi får serverade till frukostägget (eller sojakorven, auberginen eller…) visade på hur många brottsmål i vårt land som faktiskt klaras upp. Inte fokusera på en böteslapp på drygt 19 000:- för en snubbe som grillade i sin egen trädgård trots grillförbud,  utan lyfta fram en våldtäktsman som fått ett kännbart straff och gärna då att rättegång som hade klarats upp under en sexmånaders period. Tänker då främst på offret som troligtvis vill ha ett avslut på en förfärlig händelse som för alltid är intatuerad i själen. Där våldsverkaren inte framställs som ett jävla offer utan det svin som han eller hon verkligen är. Skiter i ett eventuellt tredje kön som det nu debatteras om och tänker inte skriva hen som jag tycker är urfjantigt. I min värld heter det fortfarande honom eller henne. Hon eller han. Lever fortfarande i en värld där jag kan urskilja man och kvinna. Och har fortfarande inga som helst problem med män som älskar män och kvinnor som älskar kvinnor. Men människor som tycker att det är okej att en tolvåring gifter sig, nä. Inte heller tycker jag det okej att knulla en get.

Bilbränderna

Måndagens bilbränder där åtminstone i mitt sociala flöde mest handlade om Frölunda Torg. Trots att det tydligen brann på hundra andra ställen runt om i Sverige också. Jag skiter i om det endast var på 80 platser, jag tycker en anlagd bilbrand räcker. Att läsa kommentarerna till de artiklar som publiceras kräver verkligen ett starkt psyke och en förmåga att kunna lägga undan telefonen i tid, för att det inte ska brinna i hela proppskåpet.

Att läsa följande i kommentarerna gör mig mörkrädd.

“Har man bara bilförsäkring så löser det sig”.

Jaha. Finns något som heter självrisk. Många människor har bilen som sitt arbetsverktyg, alltså man är t ex. säljare. I annat fall är det ganska vanligt att man på morgonen tar sin bil och kör till en arbetsplats och kanske lämnar sina barn på dagis eller skola. På kvällen kanske det är vanligt att man hämtar sina barn, kanske åker till den stora mataffären som ligger lite utanför dörren där man bor. Det är tungt med fyra matkassar och det kan till och med vara tungt med en matkasse! Bilförsäkring innebär inte att man på morgonen kan åka till en bilfirma och kvittera ut en likadan bil som den man hade innan man fick den påfjuttad. Nä, det funkar liksom inte så – idiot!!!

Kasta gatsten

Det finns också de som ägnar sig åt att kasta gatsten. Förmodligen en liten efterapning och små “brysarna” som tycker det är häftigt att se äldre “bryrsorna” ta över ett hyreshus som sedan växer till några fler hyreshus och hoppsan hejsan blev till en by som vi kallar förort. Visst är det kul med samverkan? De stora grabbarna som laddar på med molotov cocktails och har fått göra så länge, heter de Göran? Släpp ut elefanten i rummet! Vad hittar man i kommentarerna på detta inlägg då?

“När ska vi få bort all denna gatsten från våra gator”?

Så om vi asfalterar överallt så är problemet borta?

Filmer

Sedan har vi den katastrofala filmen som Sverigedemokraterna publicerade över sossarnas skämmiga historia vid regeringsmakten. Då ropas det hej vilt “fejknews”. Mmmm, eller hur. Det finns en uppsjö av människor som fortfarande är i livet och kan vittna om tvångssterilisering och vad som försegicks på Vipeholms sjukhus för de så kallade sinnesslöa. Att våra fantastiska forskningsresultat framtagna av Rasbiologiska institutet låg till grund och hyllades av nazisterna går ju helt klart och tydligt att ta del av i gamla tidningsartiklar. Har jag hört någon kalla en sosse för nazist? Näe.

Tänk vad intressant det hade varit med fler artiklar i det ämnet och framförallt få läsa om hur regeringen har tillgodosett alla de människor som utsattes. Det om något hade visat på ansvarstagande – på hög nivå. Även gett en tydlig signal till sina medborgare att misstag kan göras och kommer alltid att göras, huvudsaken är att det rättas till i den mån det faktiskt går.

Demokrati

Demokrati, det kan jag inte se att vi har i vårt land överhuvudtaget längre. Vi är så tilltrampade att vi knappt vågar be om påtår. Tittade på Joakim Lamottes livesändning från Göteborg och det är så sorgligt att bevittna hur flertalet människor som kommer till tals inte törs säga vad som är problemet. Det är den där berömda elefanten i rummet igen…

Det är kriminella jävla skitstövlar som inte har fått lära sig veta hut. Hjälper knappast att ta dem i kragen, för det får man väl inte? Gå hem till föräldrarna och göra en orosanmälan? Herregud, de här jävlarna har inga spärrar. Har de ens föräldrar? Gråter i hela mitt hjärta över hur mitt land har blivit. Och jag är ledsen, jag ser en tydlig koppling med invandring. Jag gråter i mitt hjärta över alla underbara människor som flytt hit och skapat sig ett liv och får se att det livet de en gång flydde från nu härskar i alla de “no go zoner” vi enligt svensk media inte har. Är bilbränder, hedersmord, gruppvåldtäkter för att nämna några grejer något vi alltid haft?

Hela världen skrattar ihjäl sig åt oss och vi kan inte ens få information från utländsk media hur illa ställt det är. Tack gode gud för alla dessa människor som trots allt törs och orkar försörja oss med information. Oavsett höger, vänster eller mittemellan. Vakna och inse, plötsligt händer det dig!

Avslutningsvis måste jag säga, mångkultur – javisst. Men inte på detta vis. Jag är pisstrött på detta och nä, det finns en anledning sedan tusentals år tillbaka varför människor lever i olika länder. Jag blir inte norrman för att jag flyttar dit (och jag har en stående inbjudan). Även till Danmark och snackar jävligt bra danska efter ett par öl. Sköt om er och tänk lite längre än näsan räcker…

Kram kram och lyssna på videon…