Puh! Barn är jättesöta, jätteroliga och jättelivliga och jätte, jätte, jättemycket av allt…
Det finns enormt mycket barn på Liseberg, Universeum, hotellen, varenda gata eftersom man lyckas pricka in Gothia Cup också, vilket innebär att det är ungar från precis vartenda hörn i hela världen.

Idag hamnade vi mitt i barnfotbollshavet på Heden och min vana trogen att alltid försöka hitta något postivit när det känns motigt tänkte, med alla dessa barn medföljer föräldrar och vuxna ledare. De är i regel män…ni fattar va!
Besviken, mycket besviken eller så beror det på att jag ser jävligt illa (utan vinglasögonen på).

Har iallafall haft åkband på armen i många, många timmar. Åkt Lisebergsbanan säkert 5 gånger, Colorado några gånger eftersom det är så vansinnigt kul att bli blöt och det värsta, värsta av allt – slänggungan. Strax innan stängningsdax, lite småsaggig och proppmätt efter diverse godsaker. Hann med hela kostcirkeln i går, flera varv.
Det är då jag kläcker det till min lilla åkkompis på 11 år: – Nu tar vi slänggungan som ett sista åk.
Tänkte i min enfald att sitta där och rapa lite och kolla ut över folkhavet och må väl innan man traskar till hotellet måste väl ändå vara en perfekt avslutning.
Oh nej, vilken nära-döden-upplevelse. Det såg ju så mesigt ut och var så vidrigt! Jag skojar verkligen inte, fick fokusera max på min andning och höll krampaktigt i kedjorna och hade gjort precis vad som helst för att skiten skulle stanna. Ja, till och med käkat middag med Sivert Öholm!

Idag har det dock gått lugnare till (slapp äta med Sivert) och Universeum gillar jag skarpt. Där skulle jag vilja vara osynlig, för vem vill inte sitta i hytten på lastbil och tuta, i en polisbil och tuta, på en rörlig häst av plast som dundrar fram på en äng, hoppa på ett roligt rutmönster som rör sig på golvet (omöjligt, pinkar ner mig vid höga hopp) eller varför inte klappa den där söta apan som man absolut inte får klappa?
Återigen – mycket pappor på sådana ställen som inrymmer lite teknik och knep och knåp. Tips till er andra, som raggar!

I övrigt är jag mycket nöjd med mitt resesällskap. Har friskat upp mitt minne med hur det är att ha mindre barn. Att syskon kivas och hur mycket man som mamma faktiskt hela tiden måste fixa.
Men det som är så berikande med barn är den totala spontaniteten, att bara vara totalt uppslukad av sig själv och sina egna behov (javisst, lite synergieffekter med skribenten där ja), kunna fastna i en lek med en tandpetare och en servett, hur otroligt kul det är att trycka på knappar (ja, det är det faktiskt), nyfikenheten över hur allt funkar, alla frågor som ställs och som verkligen får en själv att tänka till. Sist men inte minst – en fis är alltid kul – oavsett hur gammal man är!

Nu blir det uppehåll i bloggeriet en vecka för nu bär det av till Skåne. Som vanligt går det trööööögt att packa men har några timmar till på mig. Ska bli så skönt och jag byter härmed namn till Egon, för nu är det jag som ska ha det lite gott!!

Önskar er detsamma och precis som när jag stack till New York, så har jag tänkt att återvända, hel och ren!
Till min reskompis från “Göteborrrrrg” säger jag bara: Inget saggigt för då blir jag gaaaaalen och jag tänker inte vara en snål jävel – påsarna kostar ju bara 1 krona!

Kram kram