Hade till och med kunnat tänka mig den här synen i eftermiddag. Bara för att slippa klippa gräshelvetet själv…

Nu börjar det om

Det växer så det knakar och gräset är sådär himla tjockt, fuktigt och långt. Som utav en händelse innehåller också gräsmattan halvmeters höga skitplantor med stjälkar som verkar vara tillverkade i gummi. Vi adderar en korpulent genomsvettig kvinna i gummistövlar, snor som rinner och svordomar man verkligen inte ens trodde fanns.

Försökte allt, mental uppladdning, le med hela munnen och se det som ett träningspass. Det var ändå vidrigt…

Sedan börjar man glo sig omkring också. Rishögar som förvisso ska bort på lördag men som jag själv måste ta i. Tänk er den härliga insektsfloran som gömmer sig där. Jag kräks…

Dags att rensa land igen, gräva upp runt buskar och träd. Mellan plattorna har det minsann också börjat spira så fint och på garageuppfarten kan jag snart spela in en egen Tarzanfilm.

Sedan har vi alla härliga fågellik som naturligtvis måste ligga i just min trädgård. Inte nog med den lilla samlingen i häcken, nu måste de tydligen ligga bland rosorna också. Fattar att det inte är pingviner men de är stora, svarta och vita till färgen. Härligt ackompanjerade av en samling flugor i skimrande turkos/grön färg. Mysigt, för det är just dem jag sedan ska upptäcka inomhus, parkerade på kvällens middag.

Det är i dessa lägen jag vill ha en man som bara går ut och liksom – gör DET! Jag är nämligen inte skapt för manslemsgöra!

Spotta i nävarna

Nä, spottar i nävarna gör jag inte men laddar om av ren jävla tjurighet. Så jag monterade ner dagbädden också när jag ändå var i farten. Inte lätt att få ner den madrassen i källaren men allt går med våld och vaselin. Då upptäcker jag också till min stora glädje att lysrören på väldigt betydelsefulla ställen behöver bytas. Men jag grejar det med och ska även ta de där äckliga ljuskuporna ute som innehåller en koloni av familjen “skitäckliga spindlar i alla format”. Börjar komma in i ett av alla mina fantastiska “moods” när jag stänger av mina rädslor och bara gör det!

Nu ska jag fixa några timmar varje kväll och sedan bli sådär svinnöjd och gå in i ett annat av mina fantastiska “moods”. Näst, nästa veckoslut är min plan att vara klar med höstrustningen utomhus och ska då sitta med en god GT i mitt växthus tillsammans med en stor hårig schäferhanne och bara njuta.

Sigge Bus och jag.

Påfyllda batterier

Har egentligen inte ett skit att gnälla över men ibland måste det liksom bara ut.  Så nu är det slutgnällt!

Haft en ljuvlig helg där jag inte behövt göra ett piss mer än att njuta av en annan hårig hanne. Har vandrat i barrskog för första gången på säkert två år. Det var härligt om vi räknar bort flygfäna såklart. Flugor måste enbart ha en endaste uppgift i sitt liv och det är att jävlas. Att komma tillbaka till precis samma öra med max två sekunders mellanrum, igen och igen… Sedan har vi de helt underbart vidriga älglopporna. Som måste mosas mellan fingrarna för att dö. Precis min melodi. Urk.

Förutom det, lite nostalgivarning. Alla timmar jag genom åren tillbringat i de småländska skogarna. Dofterna som fullkomligt äter upp alla sinnen. Saknade verkligen den håriga prylen som hade mått som en prinsessa även hon.

Hittade tyvärr inga kantareller och är för osäker på annan svamp. Vet dock att de vackra svamparna med röda hattar och vita prickar inte gör sig särskilt bra på en smörstekt brödskiva.

Shit vad skönt det är att ha möjligheten att kunna njuta av skogen ibland, tillsammans med det öppna härliga landskapet och havet som jag har på hemmaplan. Bortskämd? Ja, för fan.

En måndag mitt i livet

Så efter en skön helg och ett par vidriga timmar i trädgården så var jag helt enkelt värd en

Jordärtskockssoppa med halstrade pilgrimsmusslor och baconströssel.

Här kommer receptet (för 4 pers).

1 paket bacon

500 gr jordärtskockor

1 gul ök

8 dl kycklingbuljong

2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

Saften av en halv citron och rivet citronskal av en hel citron

Salt & peppar

8 pilgrimsmusslor

Hackad gräslök

Knaperstek bacon och låt kallna och rinna av på hushållspapper. Skala och tärna jordärtskockorna och fräs i smör tillsammans med den finhackade gula löken. Slå på kycklingbuljongen och 2 dl vitt vin och låt koka tills kockorna har mjuknat (ca 20 min).

Mixa med mixerstav, tillsätt grädden, citron, salt & peppar. De halstrade pilgrimsmusslorna läggs i botten på tallriken (2 per person), häll på soppan och toppa med baconströssel och gräslök. Resten av det vita vinet är ytterst lämpligt att dricka till.

Det var väldigt gott och efter några dagar när jag själv inte behövt stå vid spisen var det riktigt kul. Bananflugorna hade uppenbarligen saknat mig, in i helvete mycket.

Slutet gott, allting gott. En måndag mitt i livet.

Nu ska jag ägna mig åt nästa projekt som jag hoppas att jag snart kan dela med mig av.

Kram kram