Sharing is caring!

 

Åh, nu är den här! Den svenska sommaren. I mitten av juli. Regn, lite småkallt, väldigt skitvarmt mellan varven och ändå så härligt!

Människor är glada, springer ut vid minsta solstråle, hänger på uteserveringar lite solsvettiga, ungjävlar som får vara uppe sent, föräldrar som lite rödmosiga låter reglerna få glida lite. Skratt, umgänge med släkt och vänner.

Sommarhuset

Ansträngda dagar i svärföräldrarnas stuga när alla ska bajsa vid exakt samma tidpunkt, stopp i septitanken och tonårsdottern i lillstugan som vill föna håret tillsammans med sina tretton kompisar just som det ska ätas kanelbullar i syrénbersån.

Farsan dricker grogg mest hela tiden för det är ju semester och han har ju för fan klippt gräset. Morsan lagar frukost, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika och sedan lite grillafton på kvällen med gamla kompisar som endast sammanstrålar under en eller i bästa fall två veckor på semestern. Då grillar farsan och alla berömmer farsan vilken underbar grillmästare han är. Morsan springer med sallader och alladåber, disk och avec. När solen gått och lagt sig diskar morsan och myser över att det var ju iallafall trevligt att den och den kom.

Hoppas de tyckte maten var bra och att de hade trevligt för jag hade ju gjort blomsterarrangemanget med blomster från den egna trädgården och tänt alla ljusen i trädgården.

Farsan har lagt sig och väntar, för nu är det semester och nu kan man koppla av och då blir det lite ”rajraj” i sänghalmen.

mama

Påminner lite om juletid faktiskt. Om man vill att det ska vara så här ja! Man kan välja annat. Javisst kan man välja en annan farsa men man kan också på ett fint sätt göra det bra.

Tips till morsan:

♥ Klipp gräset och ta en grogg eller tre.

♥ Lär dig grilla.

♥ Flytta ut till lillstugan och häng med tonårsdottern och hennes kompisar.

Jag har ingen erfarenhet alls. Hittar bara på… Men har en stuga vid havet och har massor av gäster.

Sommargäster

sommar

 

Mina gäster har egna kylskåp i sina hem så de känner igen även mitt kylskåp och vet hur man öppnar dörren. Hela Skåne är fyllt av mat så ingen behöver gå hungrig. Skita kan man och någon septitank har vi inte och visst har det hänt att Sydspol har fått ta sig en tur till vårt läge och visst ibland har det nödkissats i trädgården.

Syrénberså har vi ingen men gott och väl en dagbädd och en uteplats som kan hysa många. Mina kanelbullar har jag inte överraskat någon med ännu men jag kan faktiskt baka – om jag vill. Rätt mycket syfta, safta, baka och husmorsa gjorde jag när barnen var små. Nu umgås vi mest och äter gott, dricker gott och umgås.

Varför överarbeta?

Det behöver inte bli jobbigare än man gör det. Vet att denna sommaren är som vanligt. Vänner ramlar in, syrran med familj ramlar in, mina söner med och utan kompisar ramlar in. Anspråkslöst, kylskåpet fyllt av rester, öl, Rosévin och allsköns konstiga grejer som besökarna behöver för att överleva.

Visst allt är inte ljusblått. Någon ska städa toaletten, duschen, ta bort tandkrämssprut på spegeln och torka upp i köket efter grillkvällar och nattamat. Men det är det faktiskt värt!

Sommaren är kort. Vara solmosig och sandig och inte så jävla perfekt. Vad väntar vi på?

Som gäst i någons sommarhus kommer här några bra tips:

♥ Ta med dig täcket och kudden från din egen säng. Du mår bättre i ditt eget täcke och med din egen kudde och värden slipper tvätt.

♥ Går du på en diet eller har någon form av allergi, ta med dig det du vill/behöver äta.

♥ Sprid inte ut alla dina grejer över hela stugan.

♥ Öppet sinne, för det kan bli trångt.

♥ Kör ett varv med damsugaren, ta en trasa och torka av i köket mellan varven.

Ja, så svårt kan det vara! Och vill man baka, grilla, ta en grogg eller fyra – feel free!

Mi casa es tu casa (För ev. retards, Mitt hus är ditt hus).

Det är en underbar känsla när man vet att precis så enkelt är det. Till mina söner, familj och vänner  – ”same procedure as last year”

tankar

Kram kram

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring!