toa…spola bort din aggression.

Vad skönt,  nu är jag inte så arg längre. Nu har jag spolat ner min ilska i södra Sveriges vackraste toalett. (Jaja, smaken är som röven klöven).

Ändå var det skönt att vara lite arg förra veckan, men herregud vad sådana känslor sätter sig i kroppen. Istället försöker jag nu tänka som så, var tacksam för vad alla orättvisor, skit och elände som händer i vår värld kan göra just dig till en bättre människa. Att våga vara medveten är inte detsamma som att behöva gå upp i atomer och ilska över allt man själv väljer att matas med.

Det är inte så himla farligt att ta ställning och dryfta sina åsikter. Att vistas i det demokratiska rummet innebär att man får ha egna åsikter – så det så.

Tacksamhet och glädje

Därför ska jag nu bjuda på några härliga bilder som verkligen får mig att må bra och som fyller mig med glädje.

bildHavet. Detta livsberikande fenomen som oavsett årstid översköljer mig med känslor. Det är mäktigt, vackert, farligt, kallt och rogivande. Många härliga stunder upplever jag vid detta hav. Allt från frukoststunder med  kaffetermos och smörgåsar, hundpromenader med vind och regn piskandes i ansiktet till härliga nattbad på fyllan.

bild1Maten. Härliga sommardagar med färsk frukt både i fast och flytande form.

bild2Förmånen att bo ett stenkast från en fiskebutik som har precis allt vad gäller skaldjur, färsk fisk och tillbehör som du kan önska. Att få sätta sig under segelduken i skuggan en stund och avnjuta en lunch tillsammans med trevligt sällskap – ja, det är ren och skär lycka.

bild11En cykeltur på sensommaren utefter havet tillsammans med äldsta sonen. Bara vara…

bild8Yngsta sonen har jag förmånen att arbeta tillsammans med. Vi är också ute och cyklar ibland…

bild6Vänner. Tillsammans med mina vänner vistas jag verkligen i det demokratiska rummet. Vi tycker lika, vi tycker olika men huvudsaken för mig är att mina vänner är ärliga och framför allt vackra!

bild7Att de sedan gärna dricker lite “kaffegök” gör ju inte saken sämre.

bild10Den håriga prylen. Bästa kamraten alla kategorier. En riktig hund som ger mig så mycket glädje och så många anledningar att byta påse i dammsugaren. Hon står vid min sida i alla lägen och har tvingat mig att tänka och agera utanför “boxen” åtskilliga gånger.

bild4Att pussas med vänner en smula mellan varven är både jag och den håriga prylen inte främmande för. Viktigare och viktigare blir det att den pussen jag delar ut ska gå till en människa som är ärlig i sitt uppsåt.

bild9Livet måste få vara lite rock´n roll – eller väldigt mycket rock´n roll. Det begriper ju till och med en hund.

bild12Känner man sig lite blek i december så finns det alltid lösningar. Skokräm.

bild5Sitta på ett hotellrum och sjunga tillsammans med Trazan och Banarne. Tillsammans med en vän som absolut inte delar ditt intresse men som ändå kan njuta av din lycka.

bild3“Don´t mention the war” tillsammans med “Silly walks” är fortfarande humor i min värld och så ska det förbli.

bild13Imorgon fyller jag 51 år och jag är tacksam över detta. Finns mycket som är jobbigt när man blir äldre men fortfarande så överväger det positiva. Jag lever ju fortfarande och uppe i planeten surrar det fortfarande, frön föds, gror och spirar – jag älskar livet!

Finns massor kvar som jag vill göra och som ska omsättas i verklighet. Jag är fan inte rädd – jag kan flyga. Segla också om det krävs. Käka brunabönor? Njaä…även jag har en gräns.

Kram kram