Så länge sedan jag bloggade. Har legat i fosterställning och stönat av förtret och ångest. Ibland har jag kravlat mig ut till kylskåpet och klämt i mig lite jordgubbssylt och vilken tur att jag hade en burk Bostongurka kvar sedan förra sommaren. Väger inte mer än styvt 80 pannor och jag tycker att det börjar glesna lite med hårväxten i näsan. Särskilt i den vänstra näsborren.

I övrigt

Ja, i övrigt tycker jag det är ganska bra. Står lite och trampar, stampar ibland med foten, särskilt den högra.

Kollar lite fotboll och gillar att betta på en del matcher. Vinner ibland, förlorar ibland. När jag vinner brukar jag utropa “yes” men mest inombords för man vill ju inte bli stämplad. Att ha en åsikt tänker jag.

Tur att syster yster kom på besök ett par dagar. Hon är förövrigt liksom jag en fullblodsrasist med hela garderoben fylld av brunskjortor. Utrustade med varsin krita ritade vi hakkors på varenda slät yta i sten vi kunde hitta i min trädgård. Sedan flämtade vi av utmattning och stängde av världsläget, lyssnade på musik, åt gott, flamsade och tramsade.

Är det okej?

Har faktiskt ätit ostbågar (jättemånga) och druckit Fanta. Och då snackar vi inte Fanta Zero.

När Janne Schaffer fyllde 70 år frågade han mig tre gånger under max en minut vad jag skulle göra senare under kvällen. Ska jag anmäla honom? Kände mig inte kränkt då utan förstod att han var lite exalterad och kanske lite trött. Men med tanke på omgivningen, ska jag ändå inte känna mig lite obehaglig till mods, så där tre år senare?

Oh no…

Shit, jag gillar fortfarande att äta i sängen efter en lång dag. På sistone (köpte en megasize påse ostbågar på Ö&B), har jag kryddat till mina ordinarie toasts med lite “ostkrokar”.

Det ofantliga svineriet med toast i sängen avnjuter jag gärna tillsammans med en bra serie, typ:

  • Mr Mercedes (Cmore)
  • Lucifer (Netflix)
  • Americanos (Netflix)
  • Tyst vittne (SVT Play)
  • Morden i Midsomer (SVT Play)

Usch då

Såklart blir man straffad när man lever i denna sängkammarsynd med frasiga varma toast där osten liksom vill smita ut i mungiporna med varje tugga. Samtidigt som man känner styrkan från en god senap och tuggmotståndet från ett par skivor salami eller varför inte ett par präktiga skivor av kokt skinka?

Då får man brev från Trafikverket minsann.

Jag har den stora förmånen att kunna gå ut och titta på mina träd. Mina fina träd utmed gatan som jag kallar för mina “Boney M träd” på grund av deras runda fina form på toppen. Hoppas nu inte att Boney känner sig kränkt över att jag jämför mina träd med hans underbara frilla på 80-talet.

Nu måste de klippas och jag ska göra mitt bästa för att behålla formen på frillan. Som tur är så är inte alla fotbollslår med i årets VM så jag kommer att få god hjälp med klippningen. Säger inte att det är Zlatan som kommer…men vi snackar 80 talets “slåttermaskin” på fotbollsarenorna. Halle da.

Innan dess

En sommarquiz ska vi minsann avverka. Efter Sverige – England imorgon så blir det trevligheter på Tunneberga. Anmäl dig och såklart inväntar vi alla glada som njutit av Sveriges seger (eller Englands), innan vi kör igång. Först mat, sedan gnuggar vi geniknölarna.

Knyta ihop säcken

Livet är ibland som en fotbollsmatch. Men den hårda ton som även finns under detta VM såväl som i den politiska debatten eller om det så handlar om en katt som är bortsprungen gillar jag inte. Var tog den vanliga jävla hövligheten vägen? Vem var det egentligen som släppte ut det här viruset av dumheter och elakheter? Otroligt många människor verkar ha glömt rikedomen i att ha en diskussion med andra människor som har en annan åsikt. Tänk vad mycket man kan lära sig. Visst kan man tycka att någon är stenkorkad redan när den har öppnat käften men man kan ändå uppföra sig.

Så vad ville Sokrates ha sagt? Var snälla och inse att alla som väljer att bära en rosa fittmössa, röstar på S eller MP kan förhoppningsvis fortfarande tillaga en god middag. Alla som röstar på SD har bruna skjortor och älskar Hitler och de som gillar Martin Timell är också potentiella våldtäktsmän. Och köp för fan aldrig en badtunna!

Personligen ska jag ta mig ett glas vin och försöka fundera ut vad den där snygga snubben som tog mig på pattarna 2005 hette…

Kram kram