Sharing is caring!

När jag vistas på vägarna i min ensamhet så brukar det ploppa upp en massa goa grejer, vare sig jag vill eller inte.

Nu har en fantastisk idé fått fäste som jag känner måste delas.

snilleblixt_130879452

Tänker såhär då va:

Nu har studenterna bråda dagar med tentor innan de får gå på lite välbehövlig ledighet eller kanske ett sommarjobb eller praktik. Många sitter då med lägenheter som tickar hyra oavsett om man vistas på sin studieort eller inte.

Då de flesta högskolor/universitet är lokaliserade på några av de större orterna i vårt avlånga land så innebär det att många turister vill besöka dessa orter under sommarmånaderna.

Då kan man antingen ansluta sig till någon semesterförmedling som erbjuder turister boende eller annonsera på blocket (billigast såklart). Även ortens turistbyrå kan kanske vara intresserad av ett samarbete.

 

Du hyr helt enkelt ut din studentlya under sommarmånaderna och får garanterat in en bra slant.

Jamen, var ska studenten bo då? Ja, vi kan ju inte förutsätta att alla kan flytta hem till mor och far. Nä, just det. Då hyr man eller ”lånar” en husvagn. Givetvis funkar även ett tält.

Sätt upp det i något vackert grönområde eller i utkanten av den ort du vistas i. De naturliga behoven kan man ju med fördel släppa av i naturen för det förmultnar väl relativt snabbt eller? Kan också funka att skita i direkt anslutning till en papperskorg så åtminstone dasspappret inte behöver drälla runt i naturen.

Väljer man att visstidsbosätta sig i utkanten av en ort och behöver ta sig in till stan av olika anledningar så kan man ju alltid köpa eller ”låna” sig en cykel. Eller varför inte gå ihop flera visstidsboende och dela på en bil och samåka in till stan? Bra för miljön, bra för att bygga på en teamkänsla och träna på respekten att hålla tider. För inte är det särskilt kul för hela gänget att stå och vänta på Bosse som sitter och morgontömmer i en rhododendronbuske?

bossebajsar

Ett räkneexempel:

Om hyran är på tex. 3 500:-/månad kan man lätt under denna sommarperiod kassera in den summan (minst) per vecka. På 2,5 månader (typ 6 veckor) kan det bli minst 21 000:-.

Det är verkligen inte ”ugglespott” det inte!

Så på med student”feelingen” och känn glädjen över att få in lite ”cash”. Visst kräver det lite ansträngning men det gör allt som ska få ett bra resultat.

Hur mycket får du som student tjäna samtidigt som du uppbär CSN?

Lycka till säger jag till alla studenter. Detta kan bli en sommar du aldrig glömmer!

camping

Kram kram

Sharing is caring!