Jag vågade minsann till slut.

Efter månader av funderingar vågade jag till slut anmäla mig till skrivarkursen som legat där i bakhuvudet och skvalpat i månader. Åh, vad jag är glad att modet, tillfället och framförallt tidpunkten passade. Nu kan jag fan inte skylla på något längre. Jag kan skriva, jag är inte rädd…

Förmånen att få träffa så många härliga människor jag aldrig mött förut, den kunskap och erfarenhet av skrivande som delades får mig nästan att brista ut i gråt.

Det var minsann ingen latmanstripp.

Lektioner där uppdrag som: Skriv en valfri dialog. Ni har tio minuter på er. Eller, skriv en miljöbeskrivning. Ni får fem minuter. Och så dessa förbannade limerickar…

(Den jag till slut fick till efter mycket vånda var inte särskilt fräck men jag lyckades med rätt uppbyggnad iallafall).

Sket inte i brallan en enda gång. Hjärnan bara drog igång och fingrarna dundrade på tangentbordet. Trodde verkligen inte det om mig själv. Men jag var så satans motiverad och supertaggad att gå denna kursen, så förmodligen handlade jag i blotta förskräckelsen.

Lite härliga pauser infann sig såklart också. Där vi lärde känna varandra och jag har verkligen sugit i mig varenda samtal. Så mycket erfarenhet och tankar som flödat fritt. Alla var här med samma uppsåt – utvecklas och lära.

Marknadsföring

Att kunna marknadsföra det man vill sälja in med en kort text. Jenny Magnusson förklarade på ett mycket pedagogiskt sätt med hjälp av olika byggstenar hur du formar det som ska säljas in. En del kände jag igen men har fått så mycket ny kunskap. Det är så lätt att ta genvägar men det har jag lärt mig genom livet, funkar sällan på grejer som ska vara hållbara. Och det här ska vara hållbart.

Pyjamaskrigare

Nä, det är inte karate kid som ska ut och erövra världen. Bara en lite rundhult historia som ska försöka sno åt sig tjugo minuter i bubbelpölen.

I vanlig ordning när jag bor på hotell så är jag jävligt noga med att gömma min tandborste så fort jag lämnar rummet. Inte för att jag misstror städerskorna men om tillfälle bjuds så kanske min tandborste är smidig att gnugga runt lite med. Jag tar inte chansen iallafall.

Bubbel är gott

Sedan fick vi minsann fira också! En av kursdeltagarna hade precis fått tre förlagskontrakt på tre olika manus. Det är tamejfan respekt det!

Underbara människor med så mycket mord och ord i sig. Känslosamma och erotiska historier varvades med ren och skär skräck. Såklart stod jag för lite snusk och svordomar men lyckades avsluta med en valfri historia som vi fick en kvart på oss att skriva. Inte en endaste svordom, inget snusk och lyckades till och med avsluta med en cliffhanger.

Sista morgonen. Lite vemodigt.

En sista tjuvrök på balkongen och sedan var det bara att klappa igen resväskan för denna gången. Jag ska tillbaka till våren igen. Det här är min chans i livet.

Ett stort steg för mig

Härliga Dag Öhrlund som med sitt lugn och sin sköna humor gav mig så mycket. En sådan här chans får jag bara inte sumpa. Det man gått och fnulat på under så lång tid får plötsligt fötter. Det går faktiskt att prova vingarna utan att behöva riskera hela sin existens. Att få ta del av andra människors kunskap är verkligen en gåva jag förvaltar. Har några stycken i  mitt liv sedan tidigare och nu har det utökats ytterligare. Tacksamhet och ödmjukhet är orden jag väljer.

Fan, jag kan och jag vill. Eget beröm luktar faktiskt skitgott, glöm aldrig det!

Nu ska jag koka potatis. Äta fläskkotletter och njuta av denna kvällen i mitt liv. Tänk så bra det kan bli. Trodde jag verkligen inte för exakt ett år sedan idag. Livet går vidare. Tiden läker verkligen inte alla sår men man lär sig leva med dem.

Till alla mina vänner säger jag bara, utan er vore jag nog betydligt smalare men också så olycklig. Kärlek i kubik.

Kram kram