vintDet blev inte alls lättare att studsa upp på morgonen bara för att klockan var omställd till vintertid (normaltid), och det egentligen skulle varit lite ljusare på morgonen. På måndag och tisdag morgon har det varit självmordsväder, på min hemort iallafall. Så jag ljög, det blev inte alls lättare att kliva upp på morgonen!

Forskning på djup nivå

Har utvecklat ett superknep sedan i förra veckan. Gillar forskning/undersökningar som ger snabbt resultat. Här är min djuplodande forskning på ett hållbart fejs.

Man lägger helt enkelt grunden för make-upen innan man går med den håriga prylen på morgonrundan. Vi snackar dagkräm “antirynk-kräm”, den speciella ögonkrämen som duttas ut på de blå små påsarna under ögonen, sedan en primer “all over the face” inklusive ögonlocken. Sedan en färgad dagkräm på allt du hittar av hud i  ansiktet att färga. Förr kallades det brunkräm, nu heter det nog “foundation”.

Sedan ut i regnet och bli sådär härligt, äckligt snuskvåt i hela plytet. In och dutta lite dasspapper i fejset och låt det torka till. (Dasspappret slänger du, det är ansiktet som ska torka till). Sen så är det dags att börja massera in pudret och eventuellt solpuder. Man håller sig så vacker hela dagen så man nästan vill gråta av glädje. Redan vid klockan 11.33 kan man faktiskt ha fällt sin första tår över detta fundament som möter dig i spegeln.

Skatteverket

Idag har jag tillbringat ett par timmar på Skatteverket tillsammans med mina polska vänner som ska bosätta sig i Sverige. Hjälper dem så gärna för de kommer att dra in sköna skattepengar till detta landet mellanmjölk.

Så roligt att få lära sig något nytt och få en inblick i hur det kan gå till. Har ju själv en plan att utvandra framöver så det är spännande att se hur det kan gå till i detta landet kontra andra länder.

Hela Skattekontoret var fyllt av människor och personalen som jobbade där var hur trevliga och positiva som helst. Först tänkte jag att hellre äter jag min egen bajs än jobbar där men sedan ändrade jag mig faktiskt. Med tanke på hur trevligt och tålmodigt personalen och även Securitasvakten bemötte alla människor. All heder åt dessa människor!

Ja, så slutklämmen blir nog att för 150 000:-/månad så skulle jag nog kunna tänka mig att arbeta där.

Kul att dela med sig

Återigen, en skön känsla att kunna dela med sig och hjälpa till. Svenska kan jag ju och prata kan jag också (efter en flaska vin vaknar även de döda), och det är så bra när man kan använda sina färdigheter på rätt sätt.

Nu ska jag bara upparbeta energi och lust till lite bokföring. Fy satan, vad booooring det är…

Ha en skön kväll och rusta er ordentligt inför kommande oväder och kanske lite snö. Det är höst och vinter nu och om man inser det så går det lite lättare. Det händer alltid en gång per år. Gnälla måste man få göra ändå lite mellan varven, men efter min fantastiska utvärdering av fejset så känns det lite lättare.

Kram kram