Sharing is caring!

Vilka härliga dagar med min nya kille. Han är lite hårig men ack, vilken skönhet.

Detta har inneburit långa sköna promenader i ösregn, isande vind och korta, väldigt korta stunder av solsken.

Visst vet väl även jag att det är insidan som räknas men som ni vet så tycker jag utsidan också är väldigt viktig. Har mitt bevingade uttryck som retat gallfeber på en hel hop människor genom åren:

Jag hatar fula människor.

Men som sagt, alla tolkar vi det uttrycket precis hur vi själva vill och utifrån oss själva.

Det går utför

Man blir som sagt vad inte yngre och just denna årstiden kan det göra sig oerhört påmint. Särskilt under dessa dagar med mycket uteliv med min nya kille. Nariga händer, torra läppar och så näsan den snoriga som blir så röd, fnasig och fin efter några hundratals snytningar i ett ton dasspapper.

Nu när jag lyckats hålla en bra kost i drygt en vecka och även lyckats tappa 1,7 kg blir det automatiskt att jag koncentrerar mig ännu mer på bra råvaror och då kommer vi till det här med ekologiskt. Tydligen är det så att ekologisk mat innebär att råvarorna som används kommer från odlingar som är certifierade enligt särskilda regler. En djungel med andra ord (ja, inte den djungeln som Mowgli bor i). Kosten gäller insidan som såklart även speglar sig på utsidan. Då började jag fundera på vad är det jag använder på utsidan då?

Ett skepp kommer lastat med lotion

Duschar varje dag och smörjer alltid in hela kroppen efter duschen (köper hudlotion på pall). Varje kväll rengör jag ögonen med en speciell borttagningskräm för ögonen och ansiktet tvättar jag i en tvättkräm som är speciellt framtagen för just ansiktet. Sedan åker nattkrämen på. På morgonen kör jag en dagkräm med anti-rynk effekt. Särskild salva runt ögonen och såhär vintertid några droppar olja som baddas in varsamt. Då tänker jag också på det här med ekologisk hudvård. Vad innehåller det som jag smörjer och tvättar mig med vareviga dag?

Ekologisk hudvård innebär också att produkten är gjord av ekologiska råvaror, men det finns inga enhetliga riktlinjer som till exempel beskriver hur stor del av produkten som ska bestå av ekologiska råvaror. Producenterna ska använda sig av naturliga produkter så långt det är möjligt. Således även här en djungel av information att ta in. (Inte heller här snackar vi djungeln där Mowgli och Tarzan uppehåller sig). Är djurförsök till exempel okej? Beställer du på nätet, hur fraktas dina beställda varor? Är det lätt att hitta information om ekologisk hudvård? Vad är det egentligen som jag kletar in mig i varenda dag?

Blir man klokare med åren?

Ja, kanske. En sak är säker. Vi kommer alla att bli rynkigare och slappare både om arslet, knäskålarna och övriga kroppsdelar lite här och där. Kan man fördröja och underlätta det totala förfallet något så känns det genast bättre.

Så mitt råd efter några härliga dagar med min håriga kille är:

Skratta mycket, vårda ditt inre och återfukta din hud. Svär som en borstbindare, drick vin och älska mer.

Nu ska gå igenom mitt batteri av krämer i badrummet och kolla läget. Kanske det smyger ner ett glas rött också…

Bara för att klargöra så har jag gjort texten ihop med sidan jag länkar till, men det är självklart mina egna ord. (Om någon skulle undra!)

Kram kram

 

Sharing is caring!