Nu är den underbara våren här och som i ett trollslag blev det nästan försommar och sommarvärme på en dag eller två. Då börjar det…

Av med paltorna

Raffs, raffs i garderoben efter bikinin, sommarklänningarna och de underbara skorna med öppen tå eller bara helt vanliga “slip in”.

Något som däremot inte “slipper in” är pattarna som ska in i bikiniöverdelen. Det liksom väller och dräller ut både fram och bak. Var kommer all hud ifrån?

Var ska magen placeras? I bikinibyxorna eller över?

Insikten

När jag glider in på parkeringen vid City Gross idag noterar jag en kvinna som sprängt XXXL med hästlängder. Hon svettas i värmen och hennes överarmar är så dallriga och lösa så jag är rädd att de ska fastna på min vindruta. Men hon hade förmodligen också varit i sommargarderoben och raffsat.

Parkerar, kliver ur bilen och går några steg. Kommer på att jag glömt låsa bilen och får upp min nyckel och “blippar” på låsknappen. Då ser jag i ögonvrån hur något dallrar till och under en hundradels sekund blir jag rädd. Riktigt rädd tills jag tyvärr inser – det är min överarm som beter sig som en tyllgardin i tvärdrag. Fy fan…

Skulle handlat väldigt mycket gott men kom ut med trosskydd och lättmjölk. Jag var i chock.

Plötsligt kom den

Kändes jättekonstigt redan igår då värmen slog till, att bara dra på sig en klänning. Huden lyste blåvit runt niotiden på morgonen och jag var ändå smart nog att kleta in mig med solskyddsfaktor åtminstone i fejset och på mina tatueringar.

Vid niotiden på kvällen när jag klädde av mig för att duscha var det fortfarande blåvitt på en del kroppspartier som tillbringat dagen under tyg, annars var det rött.  Näsan ska vi inte snacka om. Tillsammans med pollenallergi som gör att jag i snitt snyter mig femtio gånger om dagen och lite bränna på det, gör att jag inte behöver spexa upp min tillvaro med en clownnäsa.

Vet att jag om någon vecka till eller så har förlikat mig med att nu är det lätt klädsel som gäller. Okej, du har shorts och knäna hänger lite. Åderbråcken lyser som en mareld och låren fladdrar lite men “so what”? Det här är livet och så ser det ut. Men det är just det här första mötet med mig själv som jag kan uppleva lite jobbigt.

Samma visa varje år tack och lov. Nu kan jag refrängen.

Det är gott att leva!

Mötet med andra

Nu ska vi inte heller glömma männen i detta underbara som händer när den första värmen slår till. Den gamla klassikern som stimulerar kräkreflexerna är som vanligt tubsockar eller sockar överhuvudtaget i sandaler. Skona mig…

Helt plötsligt är man också omgiven av män med gigantiska bröst som helt plötsligt exponeras i t-shirts med goa urtvättade tryck från en Rolling Stones konsert à la 2006. Dessa “manboobs” som hela vintern legat i dvala under hoodtröjor, lammull, linnen och skjortor kommer helt plötsligt ut och bara är…

Det är en oerhört jobbig period som ligger framför oss nu. Inte nog med alla kroppar som exponeras vilket jag givetvis tycker är helt underbart. Alla goa lår som nu kan upplevas på en strand nära dig. Åh, äntligen har jag uppnått den åldern då tantsnusk är gulligt!

Tyvärr finns det män som väljer shorts av piratbyxemodell men det låter jag passera i princip obemärkt. För mig blir det lite som Televinken på vift utan Anita.

Och jag säger, hellre en bar överkropp med fluff runt midjan än ett linne som gör att amatörpsykologens tankar direkt går till “typisk sängvätare i barndomen”, född på 60- eller 70 talet eller lever i tron att man fortfarande är en bodybuilder och alla kvinnors våta dröm.

En dyr årstid

Sedan kommer vi till rosévinet. Detta djävulens påfund. Vinet (det dyraste på hela året med tanke på alla inköpsresor till allsköns apoteksvarianter), som ska inmundigas i parti och minut. Vad händer då?

Halsbränna de luxe! Novalucol, Rennie, Gaviscon, Pepsid – alla varianter. Det är ingen billig historia kan jag meddela.

För min del är det bättre att hålla sig till GT i alla dess olika varianter som jag utforskar ständigt. Så fort Myntan har tagit sig efter vinterdvalan snackar vi även Mojito.

Isvatten med en citronskiva funkar också.

Nääää, jag skojar bara…

Äntligen

Nu gäller det att njuta av det som bjuds av vårvärme och försommar. Jag tog mig en cykeltur genom rapsfälten och njöt av kvällsvärmen. Med tanke på alla äckliga insekter som jag käkat under tiden med min öppna flåsande mun så kan jag skippa kvällsmaten. Har fått i mig protein så det räcker. Och den som säger att bin börjar bli en bristvara kan komma hem till mig för här finns de i överflöd. Jag hatar insekter!

Den enda jag gillade var humlan Bosse men han dog…

Nåväl, jag kämpar på med alla insektsgift jag kan hitta och är rikt utrustad med den varan. Imorgon ska jag gå loss på alla fönster med min flugpenna.

Kram kram