Sharing is caring!

Vilken mediabomb! Påven avgår!

Snubben är typ 85 år och han känner att åldern tar ut sin rätt.

-Men vänta här nu, är det verkligen sanningen?

Är det verkligen så att han uppgett den rätta anledningen? Nu spekuleras det vilt om det verkligen är rätt skäl han angivit.

– Jamen, hallå. Gubben är närmare 100 år och vad skulle han göra istället? Omskola sig till förskollärare?

Hans storebrorsa (89 år) har dock vetat om det i några månader.

Nu är det många som vill ha en egen påve. Både Afrika och Latrinamerika vill ha en egen påve. Det vore ju coolt med en brun eller svart ”pope”. 

Undrar varför man vill ha en egen påve? En gammal gubbe som luktar kiss. Jag vill då verkligen inte ha en egen påve.

Men lite rolig är han allt gubben, som i sin aktningsvärda ålder har ett eget twitterkonto. Efter sitt inlägg ”Vi är alla syndare” så slog tydligen blixten ned. Det var visst Gud som var förgrymmad över hans beslut att avsäga sig sitt ämbete. Ja, så var det nog, det tror jag också. Hade dock ingen aning om att Gud körde med eget twitterkonto.

Tydligen ska det inte heller ligga någon skandal bakom beslutet. Det kan väl ändå inte vara det gamla vanliga dravlet med små söta korgossar inblandade? Utan isåfall vill jag hellre tänka mig lite ”kinky” grejer som att han vill gå i högklackat under långrocken. Eller kanske gillar han stringkalsonger?

Fula mössor gillar han iallafall och de har de gjort i alla tider. Kan inte vara kul att springa (nåväl, springa och springa), runt med en dumstrut på huvudet. Man får någonstans hoppas att en smula demens ändå har drabbat de flesta påvar genom tiderna. För att sitta med dumstrut och vinka åt folket kan väl inte vara någon dunderhit iallafall.

Ja, tänk vilket rabalder detta blev. Har inte hänt att en påve har avsagt sig sitt ämbete sedan 1400-talet. Förändringens vindar blåser minsann i snigelfart ibland.

Spänningen är olidlig och jag kommer knappt att kunna sova inatt heller. Nu gäller det att hålla utkik så man inte missar den spännande upplösningen.

Kram kram

 

Sharing is caring!