Vi tryckte i oss den tillsammans med lite olika grillade kryddkorvar. Köttinnehåll 95% och vad resterande 5% var vill jag inte veta. I parentes har jag skrivit vad jag tog istället för utgångsreceptet eftersom jag gillar lite ”drag” i maten. Ugnen sätter du på 225 grader och detta räcker till 4 personer.
Maggans vitkålsgratäng
600 gr vitkål (Vet inte hur vågen funkar så jag tog ett helt litet vitkålshvud. Kostade hela 5 kronor)!
1 gul lök
1 vitlök (här klämde jag i med 2 pressade vitlöksklyftor)
1,5 dl vispgrädde (2 dl åkte det ner)
0,5 msk sambal oelek (glömde köpa detta så jag hackade ner en röd chili med kärnor och allt)
salt och svartpeppar (tog också 2 msk sweet chilisås)
2 dl riven ost (Västerbotten eller Allerum. En ost med lite smak ska det va)!
Skär vitkålen i mindre bitar och finhacka den gula löken. Stek vitkål, lök och vitlök i rikligt med smör till det mjuknar något. Tillsätt grädden och sambal oelek och låt grädden koka in under några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll i en ugnsform och toppa med riven ost. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills ytan fått en fin färg.
Smaklig spis och var beredd på att det kan sätta lite fart i magen. Men mig veterligen har ingen dött av en liten fjärt eller två!
Kram kram
Senaste kommentarer